Onverwacht! Boksdebuut voetbalster Zlatan Ibrahimovic nadert Nieuws
Nieuws

Onverwacht! Boksdebuut voetbalster Zlatan Ibrahimovic nadert

Onverwacht! Boksdebuut voetbalster Zlatan Ibrahimovic nadert

Zlatan Ibrahimovic de voetballegende die we vooral kennen van zijn tijd bij Ajax en Manchester United, heeft de geruchtenmolen flink laten draaien. De ex-voetballer zou namelijk in gesprek zijn over een spectaculaire overstap naar het boksen. Ja, je leest het goed: boksen.

Na een carrière van maar liefst 24 jaar waarin hij alles bereikte wat er te bereiken viel op het voetbalveld, zou Zlatan zomaar eens de ring in kunnen stappen. En het zou niet eens zo'n gek idee zijn, want de Zweed heeft al een achtergrond in vechtsporten.

Zlatan heeft al een zwarte band in taekwondo

Zlatan die inmiddels achter de schermen de scepter zwaait bij zijn oude club AC Milan heeft altijd laten zien dat hij meer is dan alleen een voetballer. Zijn achtergrond in taekwondo waarin hij een zwarte band heeft laat zien dat hij zich ook buiten het voetbal kan redden. Dus waarom niet in de boksring?

Onverwacht! Boksdebuut voetbalster Zlatan Ibrahimovic nadert
Zlatan Ibrahimovic

De afgelopen tijd heeft Zlatan FaceTime-gesprekken gevoerd met Mams Taylor. Dit is het hoofd van Misfits Boxing de organisatie die beroemdheden en atleten uit verschillende werelden in de ring tegenover elkaar zet. Misfits Boxing staat bekend om zijn opvallende bokswedstrijden tussen beroemdheden. Taylor heeft geprobeerd Zlatan over te halen om de handschoenen aan te trekken.

Ibrahimovic volgt zijn ex-teamgenoot Rooney in de bokswereld

Wat misschien nog verrassender is, is dat Zlatan niet de enige oud-voetballer is die een boksavontuur overweegt. Zijn oude ploeggenoot Wayne Rooney werd eerder al gelinkt aan een gevecht bij Misfits Boxing. Rooney had zelfs gesprekken gevoerd, maar besloot uiteindelijk om de baan bij Plymouth Argyle aan te nemen in plaats van de ring in te stappen. Maar wie weet, misschien zien we Rooney en Zlatan ooit nog samen in de ring?

Taylor liet weten dat het hem bijna gelukt was om Zlatan te overtuigen. "Ik heb geprobeerd Zlatan over te halen, en hij kan echt vechten," vertelde hij. "We hadden een FaceTime-gesprek met zijn manager erbij. Zlatan heeft zelfs een aantal van onze gevechten bekeken en volgt wat we doen."

Onverwacht! Boksdebuut voetbalster Zlatan Ibrahimovic nadert
Zlatan Ibrahimovic met UFC vechter Khamzat Chimaev

Het is duidelijk dat de interesse van Zlatan er is, maar of hij daadwerkelijk de sprong waagt, blijft nog een vraag. Taylor voegde eraan toe: "Er zijn meer namen die ook geïnteresseerd zijn, maar ik kan nog niets verklappen. Het is een kwestie van tijd voordat het echt gaat gebeuren."

Voetballers die hun boksdebuut maken

Zlatan zou niet de eerste Premier League-ster zijn die de ring betreedt. In augustus maakte Danny Simpson, een andere oud-speler van Manchester United, zijn debuut bij Misfits Boxing. Simpson stond tegenover YouTuber Danny Aarons in een vier-ronden durend gevecht, dat eindigde in een controversiële gelijkspel.

Het voorbeeld van Simpson heeft andere ex-voetballers geïnspireerd om ook een overstap naar het boksen te overwegen. Taylor is inmiddels in gesprek met verschillende grote namen uit de Premier League, maar blijft voorlopig geheimzinnig over wie dat precies zijn.

"Ik wil geen namen noemen omdat ik de verrassing niet wil verpesten," zei Taylor. "Maar er komen zeker een aantal grote namen aan die geïnteresseerd zijn in een boksgevecht."

Met Zlatan en Rooney die allebei op de radar staan, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de voetbalwereld en de bokswereld elkaar opnieuw kruisen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws