Ex-kickbokser Andrew Tate's huis binnengevallen: 'Nieuw bewijs' Nieuws
Nieuws

Ex-kickbokser Andrew Tate's huis binnengevallen: 'Nieuw bewijs'

Ex-kickbokser Andrew Tate's huis binnengevallen: 'Nieuw bewijs'

Andrew Tate de voormalige topkickbokser en influencer heeft vandaag een inval gehad van de Roemeense politie. Er werd gezocht naar bewijs over mensenhandel.

Vanochtend vroeg hebben gemaskerde politieagenten in Roemenië opnieuw een inval gedaan in de woning van de omstreden internet persoonlijkheid en ex-kickbokser Andrew Tate. Tate die momenteel in afwachting is van zijn rechtszaak wordt beschuldigd van mensenhandel. Ook loopt er een onderzoek naar verkrachting en het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel te exploiteren.

Onderzoek naar mensenhandel en witwassen

De Roemeense anti-georganiseerde misdaadinstantie DIICOT, verklaarde dat het vier woningen doorzocht in de provincies Boekarest en nabijgelegen Ilfov. Het onderzoek richt zich op beschuldigingen van mensenhandel. Waaronder handel in minderjarigen en seksuele handelingen met een minderjarige. Beïnvloeding van verklaringen en witwassen van geld. DIICOT voegde eraan toe dat later op de dag verhoren zullen plaatsvinden op hun hoofdkantoor.

Volgens Mateea Petrescu de woordvoerder van Tate omvatten de verdenkingen in het huiszoekingsbevel onder andere mensenhandel en witwassen, hoewel de beschuldigingen nog niet volledig zijn opgehelderd. Petrescu ging echter niet in op de aantijgingen die betrekking hebben op minderjarigen.

Tate en zijn broer wachten op rechtszaak

Een groot aantal politieagenten en forensische experts doorzochten Tates grote landgoed aan de rand van de hoofdstad Boekarest. “Tijdens het gehele strafproces genieten de onderzochte personen van de procedurele rechten en garanties zoals vastgelegd in het Wetboek van Strafvordering. Evenals de onschuldpresumptie,” benadrukte DIICOT in een verklaring.

Ex-kickbokser Andrew Tate's huis binnengevallen: 'Nieuw bewijs'
Andrew Tate

De 37-jarige Andrew en zijn 36-jarige broer Tristan beiden voormalige kickboksers met een Brits-Amerikaanse dubbele nationaliteit werden in 2022 nabij Boekarest gearresteerd samen met twee Roemeense vrouwen. Roemeense aanklagers hebben vorig jaar officieel alle vier de verdachten aangeklaagd. Zij ontkennen alle beschuldigingen.

In april oordeelde de rechtbank van Boekarest dat het dossier van de aanklagers voldeed aan de wettelijke criteria en dat een rechtszaak kon beginnen. Hoewel er nog geen datum voor het proces is vastgesteld. Dit oordeel kwam na maanden van juridische discussies in de voorbereidende fases. Waarin de verdachten de mogelijkheid hadden om het bewijs en het dossier van de aanklagers aan te vechten.

Tate mag Roemenië niet verlaten

Na hun arrestatie in 2022 werden de broers Tate drie maanden vastgehouden in politiehechtenis voordat ze onder huisarrest werden geplaatst. Later werd hun bewegingsvrijheid beperkt tot de provincies Boekarest en Ilfov. En uiteindelijk tot heel Roemenië.

Vorige maand vernietigde een rechtbank een eerder besluit dat de Tate-broers toestond om Roemenië te verlaten terwijl ze in afwachting van hun proces waren. De eerdere rechtbank oordeelde op 5 juli dat ze het land mochten verlaten zolang ze binnen de 27 lidstaten van de Europese Unie bleven. Dit besluit was definitief.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws