Nieuws

Topkickbokser Eersel's coach in ziekenhuis na gezondheidscrisis tijdens vlucht

Regian Eersel de Surinaams-Nederlandse topvechter een van de grootste namen in het One Championship, had een weg naar de top die veel zwaarder bleek dan je zou denken. In een documentaire wordt zijn reis naar de titel blootgelegd. Zijn coach Vincent Pengel werd met een beroerte opgenomen in het ziekenhuis na een lange vlucht op weg naar het titelgevecht.

We kennen Eersel als de man die in de ring staat en iedereen omver mept, maar wat er achter de schermen gebeurde, daar had niemand op gerekend.

Een gezondheidscrisis die alles op z'n kop zette

Tijdens zijn voorbereidingen werd Eersel geconfronteerd met een situatie die zelfs zijn ijzeren wil op de proef stelde. o kreeg zijn coach Vincent Pengel een TIA terwijl zijn vlak voor een gevecht stonden, en dat gooide het hele trainingskamp in de war.

Je kunt je voorstellen hoe lastig het is om je te focussen op een gevecht terwijl iemand die je dierbaar is vecht voor zijn leven. Dit was een les voor Eersel, niet alleen als vechter, maar ook als mens.

Terugkomen als een sterkere kampioen

Ondanks de tegenslagen vocht Eersel zich een weg naar de titel. En dat deed hij niet alleen met zijn vuisten, maar ook met een onbreekbare mentale kracht. Zijn team speelde daarbij een cruciale rol.

De mensen om hem heen gaven hem de steun die hij nodig had om zowel fysiek als mentaal te groeien. Het laat maar weer eens zien dat succes in de ring niet alleen draait om spieren, maar ook om de kracht van de mensen achter de schermen.

Aankomend weekend wil Eersel zijn eerder verloren ONE kickbokstitel terug winnen van Alexis Nicolas tijdens ONE Fight Night 25 in Bangkok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws