Rico Verhoeven plaatst open sollicitatie bij Saoedische sportbaas? Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven plaatst open sollicitatie bij Saoedische sportbaas?

Rico Verhoeven plaatst open sollicitatie bij Saoedische sportbaas?

Rico Verhoeven de onbetwiste zwaargewicht kampioen van Glory heeft een opvallende stap gezet door zijn interesse kenbaar te maken bij Turki Alalshikh. Een invloedrijke Saoedische overheidsfunctionaris en sportbestuurder.

Verhoeven die bekend staat om zijn dominante prestaties in het kickboksen lijkt klaar voor een nieuwe uitdaging. En ziet potentieel in een samenwerking met Alalshikh die de bokswereld al flink aan het hervormen is.

Alalshikh: De motor achter grootse boksevenementen

Turki Alalshikh heeft in de afgelopen jaren een grote impact gehad op de sport- en entertainmentindustrie in Saoedi-Arabië. Als adviseur en bestuurder heeft hij de organisatie van enkele van de grootste boksevenementen ter wereld op zich genomen, waaronder gevechten tussen bokslegendes als Tyson Fury, UFC-ster Francis Ngannou en Oleksandr Usyk. Alalshikh’s vermogen om topatleten naar Saoedi-Arabië te halen, heeft de aandacht getrokken van veel sporters, waaronder nu ook Verhoeven.

In zijn recent vernieuwde contract met Glory heeft Verhoeven ruimte gekregen om buiten de organisatie te vechten, wat hem de mogelijkheid biedt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Op Twitter vroeg de kampioen dan ook de aandacht van Alalshikh met de woorden: "Het is tijd om een ​​nieuwe kampioen/nieuwe sport aan de selectie toe te voegen." Met deze boodschap lijkt Verhoeven zichzelf te positioneren voor een mogelijke overstap naar de bokswereld onder de vleugels van Alalshikh.

Rico Verhoeven plaatst open sollicitatie bij Saoedische sportbaas?
Turki Alalshikh (R) met bokslegende Mike Tyson (L)

Reacties en mogelijke toekomstplannen

Verhoeven's tweet kreeg snel reacties van zijn fans en volgers. Een enthousiaste fan suggereerde dat het tijd was voor Verhoeven om zich in de bokswereld te wagen: "Boksen!" Maar niet iedereen was even positief. Een andere reactie luidde: "Hij weet niet eens wie je bent," verwijzend naar de mogelijkheid dat Alalshikh misschien niet bekend is met Verhoeven's indrukwekkende carrière.

Tot nu toe heeft Turki Alalshikh niet publiekelijk gereageerd op de sollicitatie van Verhoeven. Het is echter goed mogelijk dat, zoals vaak het geval is in de wereld van professionele sport, dergelijke gesprekken achter gesloten deuren plaatsvinden. Wat wel duidelijk is, is dat Verhoeven vastbesloten lijkt om zijn horizon te verbreden en zijn carrière naar een nieuw niveau te tillen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws