Nieuws

'Rico Verhoeven is niet de beste kickbokser': Remy Bonjasky

Rico Verhoeven verdient niet de titel de beste kickbokser ooit te dragen, dat is K-1 legende Remy Bonjasky van mening. Ook is het niet juist om Verhoeven te vergelijken met UFC ster Jon Jones die volgens Bonjasky van een onbereikbaar kaliber is.

Remy Bonjasky zelf een legendarische naam in de kickbokswereld heeft in zijn podcast Op de Bank stevige uitspraken gedaan over Rico Verhoeven de huidige Glory-kampioen. Volgens Bonjasky verdient Verhoeven niet de titel van G.O.A.T. (Greatest of All Time)of in het Nederlands de beste ooit.

In zijn gesprek met medehost Marinho Gordon liet Bonjasky weten dat hij vindt dat Verhoeven zelf ook wel weet dat hij niet de beste kickbokser aller tijden is. Maar dat hij en zijn team dat niet willen toegeven. "Ze weten het wel, Rico weet het zelf ook wel dat hij niet de beste is," aldus Bonjasky. Deze uitspraak heeft stof doen opwaaien binnen de kickboksgemeenschap, waar de status van Verhoeven al langer onderwerp van discussie is.

Vergelijking met Jon Jones onterecht

Bonjasky ging verder door te stellen dat het niet juist is om Verhoeven te vergelijken met UFC-ster Jon Jones. Jones, die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste MMA-vechters aller tijden, staat volgens Bonjasky op een niveau dat Verhoeven simpelweg niet kan evenaren. "Jon Jones is van een heel hoog kaliber, daar is Rico helemaal niet," verklaarde Bonjasky. Deze uitspraak onderstreept de kloof die volgens hem bestaat tussen Verhoeven en de absolute wereldtop in vechtsporten.

Bonjasky zelf een K-1 legende benadrukte dat het gebrek aan respect voor Verhoeven niet alleen komt doordat hij niet vaak vecht. Maar ook omdat hij zichzelf niet als een natuurtalent ziet. Volgens Bonjasky heeft Verhoeven in het verleden toegegeven dat hij meer een harde werker is dan een geboren vechter. "Als Rico dat nou wat vaker zou zeggen dan krijgt hij meer respect," suggereerde Bonjasky.

Geen vriendschap, wel respect

Het is geen geheim dat de relatie tussen Verhoeven en Bonjasky niet op vriendschap is gebaseerd. Ondanks de scherpe kritiek benadrukt Bonjasky echter dat hij geen persoonlijke wrok koestert tegen Verhoeven. "Ik heb geen haat tegen Rico, maar de feiten spreken," stelde Bonjasky. Dit lijkt een poging om zijn kritiek te nuanceren, maar de boodschap is duidelijk: volgens Bonjasky is Verhoeven niet de grootste kickbokser aller tijden, noch verdient hij die vergelijking met legendes zoals Jon Jones.

Bonjasky’s uitspraken hebben de discussie over Verhoevens status in de kickbokswereld opnieuw aangewakkerd. Terwijl Verhoeven blijft domineren in Glory, is de vraag of hij de G.O.A.T.-titel werkelijk verdient, door Bonjasky’s woorden weer actueel geworden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws