Rico Verhoeven: waarom hij niet vaker in de ring staat Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven: waarom hij niet vaker in de ring staat

Rico Verhoeven: waarom hij niet vaker in de ring staat

Rico Verhoeven is al jaren dé baas in de wereld van het zwaargewicht kickboksen. Maar als je naar zijn gevechtskalender kijkt, zou je bijna denken dat hij met pensioen is. Verhoeven stapt namelijk maar om de 14 maanden de ring in.

Dit komt niet omdat hij dat zo wil, maar omdat er gewoonweg niet genoeg tegenstanders zijn die zijn niveau halen.

Rico's dominantie: een blik op zijn gevechtshistorie

Als je naar Rico’s indrukwekkende vechtrecord kijkt, begrijp je meteen waarom niemand staat te springen om het tegen hem op te nemen. Hij heeft absolute toppers als Badr Hari, Jamal Ben Saddik en Gökhan Saki verslagen.

En dat waren geen makkelijke jongens. In zijn gevecht, in oktober 2021, vocht hij tegen Jamal Ben Saddik in een slopende strijd. Ondanks de intense tegenstand wist Rico zijn titel te verdedigen en liet hij zien dat hij nog steeds de baas is.

Waar blijven de tegenstanders?

Het grote probleem is dat er simpelweg niet genoeg zwaargewicht vechters zijn die op het niveau van Rico zitten. Hierdoor heeft hij vaak lange periodes zonder gevecht. Terwijl fans snakken naar meer actie, heeft Glory Kickboxing moeite om sterke tegenstanders te vinden voor Rico.

Sommige mensen vragen zich af of Rico, net als collega-vechter Sergej Maslobojev, tijdelijk voor andere organisaties had moeten vechten om actief te blijven. Maar zelfs als hij dat zou doen, is het de vraag of hij buiten Glory wel de juiste tegenstand zou krijgen. Het niveau is gewoon niet te vergelijken met wat hij gewend is.

Wat houdt Rico tegen?

Het lijkt misschien alsof Rico niet actief wil vechten, maar niets is minder waar. Hij blijft in topvorm en is altijd klaar voor een nieuwe uitdaging. Het probleem ligt bij Glory, die simpelweg niet genoeg toppers heeft om Rico vaker te laten vechten.

Verhoeven heeft zelf al vaker aangegeven dat hij graag actiever zou zijn, maar hij kan moeilijk vechten tegen lucht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws