Rico Verhoeven's tijdperk van dominantie: 'Negen jaar aan de top in de kickbokswereld' Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven's tijdperk van dominantie: 'Negen jaar aan de top in de kickbokswereld'

Rico Verhoeven's tijdperk van dominantie: 'Negen jaar aan de top in de kickbokswereld'

Rico Verhoeven, ook bekend als 'The King of Kickboxing', staat op het punt om voor de elfde keer zijn wereldtitel bij de zwaargewichten van de Glory kickboksorganisatie te verdedigen.

Met een indrukwekkende regeerperiode van ruim negen jaar, heeft Verhoeven een ongekende dominantie in de sport bereikt. Zijn reis begon in juni 2014, toen hij de titel veroverde in een gevecht tegen de Roemeen Daniel Ghita in Los Angeles.

Na het veroveren van de titel, verdedigde Verhoeven deze met succes tegen Errol Zimmerman in februari 2015. Zimmerman moest de strijd staken vanwege een knieblessure, waardoor Verhoeven de overwinning behaalde. Hij zette zijn zegetocht voort tegen Benjamin Adegbuyi, waarbij hij tweemaal de Roemeen versloeg, eerst in juni 2015 en later in december van hetzelfde jaar.

Rico Verhoeven: Negende jaar als oppermachtige kickbokskampioen

In september 2016 versloeg Verhoeven Anderson Silva en in december 2017 versloeg hij Jamal Ben Saddik, ondanks een opzienbarende spuugincident tijdens de staredown. Verhoeven ging door met het behouden van zijn titel tegen Mladen Brestovac in juni 2018 en Guto Inocente in september 2018.

Het ultieme gevecht vond plaats in december 2019 tegen Badr Hari, een langverwachte strijd die Verhoeven in de eerste en derde ronde tegen de grond sloeg. Echter, Hari raakte geblesseerd en moest opgeven, waardoor Verhoeven zijn titel behield.

In de daaropvolgende jaren werd Verhoeven geconfronteerd met fysieke problemen, waaronder een knieblessure en rugklachten, die zijn gevecht tegen Antonio Plazibat uitstelden. Nu is hij hersteld en klaar om zijn wereldtitel voor de elfde keer te verdedigen, tegen de Nigeriaanse Nederlander Tariq Osaro, tijdens Collision 6 in het GelreDome, Arnhem.

Met elf opeenvolgende gewonnen titelgevechten en negen jaar als wereldkampioen, is Rico Verhoeven een van de meest dominante en indrukwekkende vechtsporters van zijn generatie. Zijn carrière blijft de wereld van het kickboksen boeien, en het gevecht tegen Tariq Osaro wordt met spanning verwacht als de nieuwste toevoeging aan zijn indrukwekkende erelijst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws