RIP! Zoveelste topkickbokser gedood in Oekraïne tijdens gevechten met Russische troepen Nieuws
Nieuws

RIP! Zoveelste topkickbokser gedood in Oekraïne tijdens gevechten met Russische troepen

RIP! Zoveelste topkickbokser gedood in Oekraïne tijdens gevechten met Russische troepen

Maxim Bordus de Oekraïense kampioen kickboksen is omgekomen tijdens gevechten met Russische troepen zo weet Reuters gisteren te melden.

De Oekraïense kampioen kickboksen meldde zich als vrijwilliger tijdens de Russische invasie, Bordus werd op 11 juni gedood tijdens hevige gevechten rond Zaporizhzhia. Bordus werd geprezen om zijn prestaties in het kickboksen en er is een petitie gestart om hem postuum de titel 'Held van Oekraïne' te verlenen.

Oekraïense kickbokskampioen Maxim Bordus gedood in strijd tegen Russische indringers

Bordus behaalde vele overwinningen in verschillende toernooien en werd hij door de Oekraïense vertegenwoordiging van de internationale kickboksfederatie (Wako) uitgeroepen tot kampioen. Hij werd geboren in 2000 en op de allereerste dag van de Russische invasie, op 24 februari vorig jaar, bood hij zichzelf aan als vrijwilliger.

Zijn dood is een tragisch voorbeeld van het hoge aantal atleten dat is omgekomen in de oorlog, waarvan er al 262 zijn gemeld volgens de Oekraïense minister van Sport.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws