'Roofoverval': UFC-vechter Jared Gordon reageert vanuit Ambulance Nieuws
Nieuws

'Roofoverval': UFC-vechter Jared Gordon reageert vanuit Ambulance

'Roofoverval': UFC-vechter Jared Gordon reageert vanuit Ambulance

Jared Gordon de Fanfavoriet uit de UFC lichtgewicht klasse laat van zich horen na wat fans bestempelen als nóg een 'roofoverval' in zijn reeks ongelukkige UFC-gevechten. De New Yorker verloor eind 2022 op beruchte wijze een van de meest controversiële UFC-beslissingen in de recente geschiedenis tegen Paddy Pimblett. En zijn volgende gevecht tegen Bobby Green eindigde in een 'no contest' door een botsing van hoofden.

Hij wist in november met een verbluffende knock-out in de eerste ronde tegen Mark Madsen weer op het winnende spoor te komen, maar nu moet hij opnieuw een bittere nederlaag slikken. Zijn UFC Saudi Arabia-clash met Nasrat Haqparast gisteravond was zijn pad naar de top 15, maar hij verloor nipt via een split decision.

Fans eisen gerechtigheid voor Gordon

Sinds zijn nederlaag tegen Pimblett hopen fans vurig dat Jared Gordon wat successen kan boeken en verder kan komen, aangezien velen vinden dat hij die avond werkelijk had gewonnen. En gisteravond in Riyadh leek hij op weg naar een reeks van twee overwinningen na een drie-ronden gevecht met Haqparast.

Na drie overwinningen op rij was Haqparast in topvorm en de winnaar zou waarschijnlijk een plekje in de lichtgewicht-ranglijst van volgende week veroveren. Maar hij had moeite met Gordon's tempo en leek nooit echt controle over de wedstrijd te hebben gekregen.

Jared Gordon is weer bestolen

Toen de beslissing werd voorgelezen, leek Haqparast zichtbaar opgelucht door het resultaat, terwijl Gordon zijn frustraties wist te verbergen. Social media-gebruikers waren verontwaardigd, velen merkten op dat de New Yorker wel erg vaak aan de verkeerde kant van dit soort nipte beslissingen lijkt te staan.

Een fan schreef: "Je kunt niet anders dan medelijden hebben met Jared Gordon. Dit is alweer de tweede keer dat hij flagrant wordt bestolen." Hij smeekte vervolgens promotie-baas Dana White om "het juiste te doen en deze man zijn verdiende winstgeld te betalen."

Een ander voegde toe: "Jared Gordon is weer bestolen, twee keer nu is hij brutaal beroofd. Deze UFC-juryleden lijken wel boksjuryleden te worden." Meer fans deelden hun gevoelens, met eentje die zei: "Slecht om te zien dat Jared Gordon weer te lijden heeft onder een roofoverval."

Gordon reageert vanuit ambulance

Gordon was na het gevecht duidelijk gehavend en moest naar een ziekenhuis in Saudi-Arabië worden vervoerd. Op weg daarheen in de ambulance vertelde hij fans dat 'het is wat het is', terwijl hij reflecteerde op nog een bitter resultaat.

De lichtgewicht bokser leek in redelijke stemming toen hij door zijn team werd vergezeld, en slaagde erin de emoties die hij na een zoveelste teleurstellende uitslag vast wel voelde, te verbergen. Gordon weigerde al te hard te klagen over het resultaat, maar merkte wel op dat hij vond dat hij genoeg had gedaan voor een overwinning.

"Wat is er aan de hand jongens?" zei hij in een video waarin hij zijn vechtschade liet zien. "Ik ben op weg naar het ziekenhuis. Ik weet het niet, het is wat het is, schat. Maar ik dacht dat ik had gewonnen. Dat deed ik blijkbaar niet weer. Maar hey, ik kom terug. Hou van jullie allemaal, bedankt, dankzij mijn team, jullie zijn de besten."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws