Schande! kickboks-maffia steelt wereldtitel van Roemeense vechter! Nieuws
Nieuws

Schande! kickboks-maffia steelt wereldtitel van Roemeense vechter!

Schande! kickboks-maffia steelt wereldtitel van Roemeense vechter!

Tijdens een wereldtitelgevecht in Rome afgelopen weekend tijdens het OKTAGON TSUNAMI event werd Dănuț Hurduc controversieel verslagen door regerend kampioen Mattia Faraoni, ondanks een knockdown door Hurduc.

De Italiaanse scheidsrechter maakte omstreden beslissingen die het publiek verontwaardigden en tot online kritiek leidden, waarbij zelfs Italiaanse fans Hurduc als de ware winnaar beschouwden.

Boze fans liepen de zaal uit en waren verontwaardigd over de beslissing om Faraoni alsnog tot winnaar uit te roepen. Organisator Carlo Di Blasi die in het verleden veelal ook in Nederland was met de befaamde K-1 ontkent met klem dat er vals spel gespeeld is. Gevraagd of Di Blasi de winst terecht vond.

Faraoni behoudt titel na controversiële knockdown en woede van fans!

"Absoluut ja, om drie simpele redenen: ten eerste moet je echt beter zijn dan de regerend kampioen om hem te verslaan. En Hurduc, hoewel hij erg gevaarlijk was, was dat niet. Hurduc was altijd gevaarlijk, niet alleen vanwege zijn dodelijke stoten, maar ook omdat hij de match zo chaotisch maakte dat er meer ongelukken hadden kunnen gebeuren die het gevecht hadden kunnen verpesten", zegt Di Blasi in een interview op de website van zijn eigen Oktagon organisatie.

"Ten tweede, zelfs als er een gelijkspel was geweest, wat ik uit sluit, zou de titel bij de regerend kampioen zijn gebleven. Ten derde stelt het reglement dat de ronde wordt gewonnen door de vechter die de meeste schade aanricht. "

Faraoni behoudt titel na controversiële knockdown en woede van fans!

"En ik denk niet dat Hurduc, afgezien van de onregelmatig geblesseerde knie, superieur was. Hij beperkte zich tot boksen tegen een tegenstander die hem herhaaldelijk in moeilijkheden bracht met stoten en trappen, waardoor hij een meer gevarieerde kickbokser bleek te zijn", aldus Di Blasi.

Critici veroordelen de wedstrijd en de beslissing om Faraoni de titel te laten behouden. "Tja wat had je dan verwacht, een Italiaanse Kampioen, in een Italiaanse ring met een Italiaanse scheidstrechter en Jury, dan is het toch duidelijk", aldus een Insider. "Dit is schandalig en blijft pure diefstal van de Italiaanse kickboks-maffia, wat Di Blasi ook beweerd", aldus de insider.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws