Schokkende onthullingen: Ben Saddik over dopingtest en dood zus! Nieuws
Nieuws

Schokkende onthullingen: Ben Saddik over dopingtest en dood zus!

Schokkende onthullingen: Ben Saddik over dopingtest en dood zus!

Gisteren was Jamal Ben Saddik te gast in RTL's RENZE om zijn kant van het verhaal te doen over het incident met Rico Verhoeven op 9 maart en zijn daaropvolgende schorsing door Glory Kickboxing.

Ben Saddik uitte harde kritiek op de organisatie en beschuldigde hen van onrechtvaardige behandeling en het eenzijdig oordelen in het incident met Rico Verhoeven en zijn team.

"Geen wederhoor, maar een kruisverhoor"

In zijn statement op Instagram stelt Ben Saddik dat het gesprek met Renze Klamer, dat bedoeld was voor wederhoor en open communicatie, al snel veranderde in een "kruisverhoor". Hierdoor kon hij zijn verhaal naar eigen zeggen niet goed doen.

Ben Saddik betwist niet dat hij een schorsing verdient, maar keurt de manier waarop die is opgelegd ten zeerste af. Hij hekelt het feit dat het onderzoek naar het incident door Glory zelf werd geleid, in plaats van door een onafhankelijke partij. "Een slager die zijn eigen vlees keurt," aldus Ben Saddik.

Dubbele standaard van Glory

De kickbokser is ook verbolgen over de strafmaat, die hij buitenproportioneel vindt voor wat er gebeurde: "een schijnbeweging zonder de intentie om iemand te raken." Hij wijst erop dat beelden die door Glory niet werden uitgezonden, duidelijk laten zien wat er voorafging aan de trap en wat er daarna allemaal gebeurde. Ben Saddik stelt ook dat Dennis Krauweel (caoch) en Rico Verhoeven, die hem naar eigen zeggen provoceerden, geen disciplinaire maatregelen hebben gekregen. Dit benadrukt volgens hem de "dubbele standaard" van Glory.

Onveilige werkomgeving en gebrek aan vertrouwen

Ben Saddik ervaart al lange tijd een onveilige werkomgeving bij Glory, waardoor hij geen vertrouwen meer heeft in zijn werkgever. Hij haalt twee concrete voorbeelden aan:

  • Positieve dopingtest in 2022: Ben Saddik testte positief op een verboden stof, maar betaalde zelf voor een contra-expertise die zijn onschuld bewees. Glory reageerde niet op de bevindingen en schorste hem in plaats daarvan voor 15 maanden.
  • Gebrek aan steun tijdens ziekte en familiedrama: Toen bij zijn zus een hersentumor werd vastgesteld en hij zelf met gezondheidsproblemen kampte, kreeg hij naar eigen zeggen geen steun van Glory. In die periode overleed zijn zus en keerde zijn ziekte terug.

Toekomst bij Glory onzeker

Ondanks alles wilde Ben Saddik na zijn schorsing positief verder met Glory. De recente "eenzijdige schorsing" doet hem echter twijfelen of Glory nog het juiste podium voor hem is. Hij richt zich tot Rico Verhoeven: "Jij weet als geen ander dat ik je enige echte tegenstander ben. Geef de fans wat ze willen."

Ben Saddik sluit zijn statement af met een boodschap aan zijn fans: "Dank jullie wel voor alle support en geduld. In sha allah kan ik jullie snel een mooie partij geven. Allah swt is de beste planner."

4 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws