Sem Schilt stiekem beter dan Rico Verhoeven: 'Dit is waarom' Nieuws
Nieuws

Sem Schilt stiekem beter dan Rico Verhoeven: 'Dit is waarom'

Sem Schilt stiekem beter dan Rico Verhoeven: 'Dit is waarom'

Sem Schilt is een boomlange topkickbokser die onterecht over het hoofd wordt gezien. De voormalige K-1 en Glory legende mag dan wel niet zo bekend zijn als Rico Verhoeven, toch versloeg hij deze onder andere door een van zijn beste wapens te gebruiken, de 'Jab stoot'.

In de wereld van het kickboksen wordt vaak gesproken over grote namen als Rico Verhoeven. Maar achter de schermen, weg van de schijnwerpers, opereerde een vechter met een kalmte en precisie die even indrukwekkend was. Sem Schilt, een naam die misschien niet bij iedereen bekend is, maar die een onmiskenbare stempel heeft gedrukt op de sport.

Waarom Sem Schilt ook een echte Koning van de ring Is

Schilt was geen vechter die leefde van spektakel. Hij was een strateeg, een chirurg in de ring. Zijn wapen? De jab. Een simpele, directe stoot die door velen over het hoofd wordt gezien, maar die in de handen van Schilt een verwoestend effect had. Terwijl anderen zich verlieten op krachtige low kicks en spectaculaire knock-outs, bouwde Schilt zijn successen op met een constante regen van jabs.

De jab is meer dan alleen een stoot; het is een instrument. Met de jab kon Schilt de afstand bepalen, het tempo van het gevecht dicteren en zijn tegenstanders vermoeien. Het was een tool om openingen te creëren voor krachtigere aanvallen, maar ook een verdedigend wapen om de aanvallen van de tegenstander af te weren. Schilt gebruikte de jab met een precisie die deed denken aan een scherpschutter.

Hoe Sem Schilt stiekem beter was dan Rico Verhoeven

Terwijl Verhoeven het publiek opvrolijkte met zijn spectaculaire acties, werkte Schilt aan zijn meesterschap in de schaduw. Zijn stijl was subtieler, maar niet minder effectief. Schilt was een schaakmeester in de ring, terwijl anderen ruwweg tegen elkaar aan botsten.

Waarom is Schilt dan minder bekend dan Verhoeven? Misschien was het zijn rustige persoonlijkheid, zijn afkeer van zelfpromotie, of simpelweg het feit dat spectaculaire knock-outs meer aandacht trekken dan een meesterlijk uitgevoerde jab. Maar wie de vechtsport echt begrijpt, ziet de waarde van Schilt's aanpak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws