Topkickbokser Jamal Ben Saddik uit de cel: 'Strikte voorwaarden' Nieuws
Nieuws

Topkickbokser Jamal Ben Saddik uit de cel: 'Strikte voorwaarden'

Topkickbokser Jamal Ben Saddik uit de cel: 'Strikte voorwaarden'

Antwerpen – Jamal Ben Saddik, de bekende kickbokser, is afgelopen vrijdag voorlopig vrijgelaten onder elektronisch toezicht. De 33-jarige Antwerpenaar zit al enkele weken vast op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering en mishandeling in het drugsmilieu.

De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) heeft beslist dat Ben Saddik zijn voorhechtenis verder mag uitzitten met een enkelband. Het parket had eerder in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer om Ben Saddik onder elektronisch toezicht te plaatsen, maar de KI heeft dus geoordeeld dat deze maatregel voldoende is.

Gewelddadig incident

Volgens de aanklacht zou Ben Saddik de opdracht hebben gegeven om een havenarbeider te ontvoeren en te mishandelen. De havenarbeider zou een voorschot hebben ontvangen voor een cocaïnetransactie, maar zou zijn afspraak niet nagekomen zijn.

Daarop zou Ben Saddik, samen met enkele medeplichtigen, de man ontvoerd en mishandeld hebben.

Doelwit in drugsmilieu

Ben Saddik is volgens de Belgische media geen onbekende in het Antwerpse onderwereld. De kickbokser werd eerder al meerdere keren het doelwit van aanslagen in het drugsmilieu.

In de zomer van 2022 werden zijn familie en zaken meerdere keren geviseerd. Ondanks deze incidenten bleef Ben Saddik actief in de vechtsport.

Toekomst onzeker

Met de vrijlating onder elektronisch toezicht komt er voorlopig een einde aan de gevangenschap van Ben Saddik. Het onderzoek naar de ontvoering en mishandeling loopt echter nog steeds.

De kickbokser blijft verdachte in deze zaak en de uitspraak van de rechtbank laat nog op zich wachten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws