Topkickbokser werd doodgeschoten in Rotterdam: 'Altijd bij ons' Nieuws
Nieuws

Topkickbokser werd doodgeschoten in Rotterdam: 'Altijd bij ons'

Topkickbokser werd doodgeschoten in Rotterdam: 'Altijd bij ons'

Op 15 augustus 2005 werd de Nederlandse kickbokskampioen Peter Smit, afkomstig uit Dordrecht, dodelijk neergeschoten op de Meidoornsingel in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Smit, die in het verleden meerdere kickboks- en karatewereldtitels had behaald, kwam tragisch om het leven tijdens een bemiddelingspoging in een conflict tussen een vriend van hem en Cor P. Het dispuut draaide om een Rolex-horloge dat als borg was gegeven.

Dit conflict eindigde uiteindelijk in een gewelddadige confrontatie die Smit uiteindelijk zijn leven kostte.

Topkickbokser werd doodgeschoten in Rotterdam: 'Altijd bij ons'
Peter Smit

De jaarlijkse herdenking door vrienden

Peter Smit wordt jaarlijks herdacht door zijn vrienden en fans. Dirk Stal, de beheerder van de Kickboks Facebook-groep 'We are Kickboxers', herdenkt de topvechter elk jaar op zijn verjaardag.

"Hij is altijd bij ons. Onze vriendschap was groot, en ik heb de belofte gemaakt zijn naam hoog te houden", verklaarde Stal. Tijdens een recente vakantie eerde hij zijn vermoorde vriend door een pet te laten maken met Smits naam erop, een teken van blijvende verbondenheid en respect voor de overleden kampioen.

Topkickbokser werd doodgeschoten in Rotterdam: 'Altijd bij ons'
Dirk Stal

Het misdrijf en de vermoedelijke toedracht

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat het conflict rond het horloge voortkwam uit een mislukte drugstransactie, waarbij de vriend van Smit gedwongen werd het waardevolle klokje af te staan. Ondanks verklaringen van getuigen dat de 22-jarige verdachte het horloge gestolen zou hebben, is het sieraad tot op heden spoorloos. Tijdens de rechtszitting verklaarde de verdachte, Cor P., dat hij geen ruzie had met Smit en dat de twee zelfs plannen hadden om samen een handeltje op te zetten, mogelijk in drugs.

Op de fatale dag, 15 augustus, ontmoetten Smit en P. elkaar in Rotterdam, waarna ze samen in Smits auto stapten en richting Schiebroek reden. Uiteindelijk stopten ze op de Meidoornsingel, waar Smit in een nabijgelegen zijpad van dichtbij werd neergeschoten. Het tragische incident maakte abrupt een einde aan het leven van een van de meest gerespecteerde vechters in de Nederlandse vechtsportwereld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws