Topvechter Strickland: 'UFC maakt een hele grote fout' Nieuws
Nieuws

Topvechter Strickland: 'UFC maakt een hele grote fout'

Topvechter Strickland: 'UFC maakt een hele grote fout'

Sean Strickland heeft stevige kritiek geuit op de nieuwe handschoenen die de organisatie heeft geïntroduceerd. Tijdens een persconferentie op woensdag, voorafgaand aan zijn gevecht tegen Paulo Costa op UFC 302 liet Strickland geen spaan heel van de nieuwe handschoenen.

"Ze zijn waardeloos," vertelde Strickland aan de verslaggevers. "Kan iemand mij vertellen wie deze handschoenen ontworpen heeft? Heb je ooit in je leven gevochten?"

Controverse rond de handschoenen

De UFC kondigde in april een nieuw ontwerp aan voor de handschoenen, met als doel snijwonden en schaafwonden, oogprikken en handblessures te verminderen. Dit vernieuwde ontwerp debuteert tijdens het evenement dit weekend in Newark. Ondanks deze aanpassingen is Strickland niet overtuigd van de verbetering.

"Het is alsof je deze dingen laat ontwerpen door mensen die totaal geen idee hebben. Ze denken dat het een goed idee is, maar in werkelijkheid zijn ze compleet nutteloos," zei Strickland. "De UFC heeft hier echt de bal laten vallen."

Kritiek van andere vechtkampioenen

Strickland is niet de enige vechter die zijn twijfels heeft over de nieuwe handschoenen. UFC lichtgewicht kampioen Islam Makhachev, die zijn titel zal verdedigen tegen Dustin Poirier op UFC 302, heeft ook zijn zorgen geuit. Makhachev is van mening dat de nieuwe handschoenen ondanks hun bedoelingen juist meer snijwonden zullen veroorzaken omdat ze stijver zijn.

Makhachev en Poirier zullen de eerste vechters zijn die de nieuwe goudkleurige handschoenen dragen, wat de nieuwe standaard zal worden voor UFC titelgevechten.

ufc handschoenen

Strickland's onthullingen over oogblessures

Een van de belangrijkste redenen voor het nieuwe ontwerp was om oogblessures te verminderen, een veelvoorkomend probleem in de sport. Strickland lijkt echter van mening dat dit probleem onoplosbaar is zonder drastischere maatregelen.

"Mensen krijgen oogblessures omdat ze hun handen open houden," zei Strickland. "Tenzij je een bokshandschoen gebruikt, zal dat probleem niet verdwijnen. Het is gewoon een probleem creëren dat er eigenlijk niet was."

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws