Nieuws

UFC-baas White blokkeert Alex Pereira's mega-gevecht

Voorlopig heeft Dana White, de CEO van de UFC, een duidelijk "nee" gegeven op het idee dat Alex Pereira een kans zou krijgen om het op te nemen tegen UFC-zwaargewicht kampioen Jon Jones.

Tijdens een interview op The Pat McAfee Show gisteren maakte White zijn standpunt helder toen hem werd gevraagd of Pereira de mogelijkheid zou krijgen om naar het zwaargewicht over te stappen om Jones uit te dagen.

Pereira, 37 jaar oud, is de huidige UFC-lichtzwaargewicht kampioen en voormalig middengewicht kampioen. Daarnaast is hij een voormalige tweevoudige kampioen in GLORY Kickboxing. Pereira heeft tweemaal op korte termijn de UFC gered in 2024, eerst door UFC 300 in april te leiden met een knock-out in de eerste ronde tegen Jamahal Hill, en vervolgens in juni door UFC 303 te headlinen met een knock-out in de tweede ronde tegen Jiri Prochazka.

Het grootste gevecht

Na de knock-out van Prochazka, riep UFC-commentator Joe Rogan luidkeels op om Pereira de kans te geven om naar het zwaargewicht over te stappen en te proberen de eerste kampioen in drie gewichtsklassen in de geschiedenis van de UFC te worden. Zowel Pereira als Jones hebben aangegeven open te staan voor deze match-up, en Pereira's coach Plinio Cruz heeft het idee ondersteund, waarbij hij het gevecht tussen Jones en Pereira "het grootste gevecht dat deze sport ooit heeft gezien" noemde.

"Ik denk dat het een mega-gevecht zou zijn. Ik denk dat het het grootste gevecht zou zijn dat deze sport ooit heeft gezien," zei Cruz in juli. "We respecteren Jon Jones allemaal enorm. En ik denk dat het gewoon een geweldig gevecht gaat worden. Ik ga niet zeggen wie wint of verliest, maar het wordt het beste gevecht tussen twee geweldige kampioenen."

Timing nu niet juist

Cruz voegde eraan toe dat hoewel hij denkt dat het gevecht ooit zal gebeuren, de timing nu niet juist is. Hij benadrukte dat de zwaargewichtdivisie momenteel vastzit, met Jones die eerst moet vechten en de divisie weer in beweging moet brengen. Jon Jones, die eveneens 37 jaar oud is, wordt algemeen beschouwd als de grootste lichtzwaargewicht aller tijden en is de huidige UFC-zwaargewicht kampioen.

Hij wordt verwacht om het op te nemen tegen Stipe Miocic in een langverwachte match-up, waarschijnlijk in november in Madison Square Garden in New York.

Dana White heeft consistent zijn steun uitgesproken voor de match-up tussen Jones en Miocic en blijft Jones beschouwen als de beste P4P-vechter ter wereld. Tijdens het interview verdedigde White zijn standpunt en was hij fel in zijn kritiek op degenen die dit in twijfel trekken.

"Nou, iedereen op het internet is dom," zei White toen hem werd gevraagd over de kritiek op zijn standpunten. "Iedereen die denkt dat Jon Jones niet de beste P4P-vechter ter wereld is, zou nooit meer over vechtsporten moeten praten. Punt uit."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws