UFC eindbaas Dana White en Joe Rogan woest over jurybeslissing Nieuws
Nieuws

UFC eindbaas Dana White en Joe Rogan woest over jurybeslissing

UFC eindbaas Dana White en Joe Rogan woest over jurybeslissing

Dana White en Joe Rogan waren duidelijk niet blij met de uitslag van het co-main event tijdens UFC 307. Toen de jury een split decision gaf aan Julianna Pena, terwijl Raquel Pennington volgens velen de betere vechter was, fronsten ze allebei de wenkbrauwen.

En laten we eerlijk zijn: dit is niet de eerste keer dat Dana zich uitspreekt tegen de jury. Waar andere organisaties vaak zwijgen en de schuld bij een ander leggen, zegt White gewoon wat hij ervan vindt.

Pena wint, maar velen hadden het anders gezien

Na vijf pittige ronden stond Julianna Pena ineens weer bovenaan als tweevoudig kampioene in de UFC bantamgewichtdivisie. Toch voelde het voor velen niet terecht. Joe Rogan zat naast de kooi, Dana White had het beste uitzicht, en beiden waren ervan overtuigd dat Pennington de winnaar had moeten zijn.

Ze waren niet de enigen. Fans, analisten en zelfs andere UFC-sterren lieten weten dat ze het helemaal niet eens waren met de beslissing.

Rogan en White begrijpen er niks van

Raquel Pennington vertelde na afloop dat zowel Dana White als Joe Rogan zich hardop afvroegen wat de jury nou eigenlijk had gezien. “Het is bizar wat sommige juryleden doen,” zei Pennington. “Ze hebben het beste zicht op het gevecht, en toch nemen ze beslissingen die alles voor iemand kunnen verpesten.”

Ze legde uit dat iedereen om de kooi – van Rogan tot Cormier en Anik – niet begreep hoe Pena de winst kon krijgen. “Zelfs ik snapte er niks van,” voegde Pennington eraan toe.

Wat nu voor de bantamgewichtdivisie?

Het is nog onduidelijk of de UFC direct een rematch gaat regelen. Kayla Harrison staat namelijk te trappelen om een kans op de titel, en er kan maar één iemand tegelijk vechten. Ondertussen blijft de discussie voortduren of Pennington toch niet de kampioensgordel had moeten krijgen.

Ook voormalig UFC-uitdager Chael Sonnen vindt dat Raquel eigenlijk de echte kampioene zou moeten zijn. Het laatste woord is hier zeker nog niet over gezegd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws