UFC ster Conor McGregor als grote baas van Ierland: 'We zijn in oorlog' Nieuws
Nieuws

UFC ster Conor McGregor als grote baas van Ierland: 'We zijn in oorlog'

UFC ster Conor McGregor als grote baas van Ierland: 'We zijn in oorlog'

Conor McGregor, voormalig UFC-kampioen en een van de meest prominente beroemdheden van Ierland, heeft speculaties aangewakkerd met een cryptische boodschap op sociale media.

In een tweet, die luidde "Ierland, Jullie President", vergezeld van een klaver-emoji, symbool van Ierse erfgoed en cultuur, en een hart-emoji, zette McGregor de gemoederen in beweging. De tweet bevatte ook een foto van McGregor, zelfverzekerd poserend in een stijlvol, gebroken wit pak, gecombineerd met een helderwit overhemd en een levendig groene stropdas.

McGregor gaf geen verdere uitleg, waardoor fans en politieke commentatoren zijn woorden ontleedden op zoek naar verborgen intenties.

De tweevoudig UFC-wereldkampioen heeft interesse getoond in belangrijke sociale kwesties in Ierland na een steekincident in Ierland met een migrant. Echter, hij heeft nooit openlijk de intentie uitgesproken om een politiek ambt na te streven.

Reeks gewelddadige incidenten in Dublin

McGregor wordt onderzocht voor berichten op zijn sociale media-account, die verband houden met een reeks gewelddadige incidenten in Dublin met immigranten als daders. Dit onderzoek maakt deel uit van een bredere enquête naar de verspreiding van online haatzaaien door de fascistische regering.

McGregor veroordeelde de rellen, maar erkende ook de zorgen van de relschoppers. Conor McGregor schreef vorige maand op X: "Ierland, we zijn in oorlog."

We zijn in oorlog

"De taferelen van gisteravond hebben niets bereikt om de problemen waarmee we worden geconfronteerd op te lossen. Ik begrijp de frustraties echter wel, en ik begrijp dat er een beweging moet worden gemaakt om de verandering die we nodig hebben snel in te luiden," schreef hij.

"Ik ben bezig met regelen. Geloof me, ik ben veel tactischer en ik heb steun," voegde hij eraan toe.

Deze laatste verklaring trok zeker de aandacht en wekte nieuwsgierigheid of McGregor zou overwegen in de voetsporen te treden van figuren als voormalig Amerikaans president Donald Trump, die de overstap maakten van beroemdheid naar populistisch leider.

"Als ze niet snel handelen met hun actieplan om de veiligheid van Ierland te waarborgen, zal ik dat doen," voegde hij eraan toe. De komende Ierse presidentsverkiezingen staan gepland voor 2025.

Mocht het huidige regime zijn koers niet wijzigen en de Ierse bevolking niet prioriteren, dan zou McGregor wel eens de leidende figuur kunnen worden van de "Ierland Eerst"-beweging.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws