UFC-ster Germaine de Randamie: 'Als honden buiten gezet!' Nieuws
Nieuws

UFC-ster Germaine de Randamie: 'Als honden buiten gezet!'

UFC-ster Germaine de Randamie: 'Als honden buiten gezet!'

Germaine de Randamie, de enige Nederlandse actieve vrouwelijke UFC vechter, heeft zich op sociale media uitgesproken over het beleid van de UFC om vechters na hun gevecht zonder te kunnen omkleden buiten de arena te zetten. De Randamie, die zelf ooit dit lot moest ondergaan beschreef haar eigen ervaring.

Het is blijkbaar al een traditie binnen de UFC om sommige vechters na hun gevecht, ongeacht de uitkomst, direct naar buiten te sturen. Zonder omkleden, zonder de mogelijkheid om te douchen of te eten, en zonder hun persoonlijke spullen. Dit terwijl andere vechters en genodigden nog gewoon in de arena mogen blijven.

Payton Talbot en Johnny Walker eerdere slachtoffers

Afgelopen weekend was het de beurt aan de ongeslagen vechter Payton Talbot om in zijn sport BH en broekje de arena te verlaten. Eerder moest Johnny Walker blootsvoets en zonder zich te mogen omkleden een taxi pakken.

"Het lijkt toch duidelijk dat de UFC hun vechters met meer respect mogen behandelen. Waar halen ze de moed vandaan", las al een reactie. Ook de Randamie reageert.

De Randamie: "We worden als honden buiten gezet"

De Randamie reageerde op sociale media op de vernedering van Talbot: "Herkenbaar? 100%. Gelukkig ben ik niet de enige. We worden allemaal als honden buiten gezet."

De Randamie voegde toe dat ze "in shock was" toen ze in haar sport BH en broekje naar buiten werd gestuurd, en dat zelfs haar spullen al waren ingepakt en bij de voordeur klaar stonden.

UFC-ster Germaine de Randamie: 'Als honden buiten gezet!'

Waarom dit beleid?

De reden achter dit onbegrijpelijke beleid van de UFC is niet bekend. Insiders en fans noemen het schandalig en onprofessioneel. Het is onduidelijk waarom vechters, die net hun lichaam en geest op het spel hebben gezet voor het entertainment van de UFC, op deze manier worden behandeld.

De Randamie zal op 28 september in Parijs haar tweede UFC-gevecht van het jaar vechten. Ze neemt het dan op tegen Nora Cornolle in het bantamgewicht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws