UFC-ster Israel Adesanya doet politie aangifte: Heftig incident Nieuws
Nieuws

UFC-ster Israel Adesanya doet politie aangifte: Heftig incident

UFC-ster Israel Adesanya doet politie aangifte: Heftig incident

UFC-superster Israel Adesanya heeft een klacht ingediend bij de politie nadat hij beweerde op straat raciaal te zijn beledigd tijdens een verhitte woordenwisseling in het centrum van Auckland, afgelopen woensdag.

De 35-jarige Adesanya werd gefilmd door een toeschouwer terwijl hij in gesprek was met een onbekende man, die volgens Adesanya probeerde hem uit te dagen voor een confrontatie. Het incident vond plaats toen Adesanya een café verliet aan K Rd in Auckland.

Adesanya uit zijn teleurstelling over het voorval

In een verklaring aan de Herald gaf Adesanya aan: "Ik ben enorm teleurgesteld na een incident op woensdag waarbij een willekeurige voorbijganger zijn auto stopte, me raciaal beledigde en me uitdaagde voor een gevecht. We hebben contact gehad met de politie en zullen aangifte doen."

Hij beschreef hoe de bestuurder van de auto begon te schreeuwen terwijl Adesanya het café verliet. "Ik glimlachte en wuifde het weg, maar de auto stopte en de beledigingen gingen door. De passagier stapte uiteindelijk uit en kwam agressief op me af. Ondanks dat ik meerdere keren probeerde de situatie te de-escaleren, bleef de man me uitdagen."

Verloop van de confrontatie in Auckland

Adesanya legde verder uit: "Toen hij mijn persoonlijke ruimte betrad en ik me bedreigd voelde, werd ik dwingender in mijn taal en defensiever. Hoewel hij even leek te aarzelen, bleef de man doorgaan met zijn beledigingen. Ik verliet uiteindelijk de situatie na een laatste uitwisseling van woorden en reed weg."

Volgens de UFC-vechter had hij eerder geprobeerd om omstanders te vragen de politie te bellen, maar het incident bleef escaleren. Het voorval werd bovendien door meerdere toeschouwers gefilmd, wat Adesanya verontrustte. "Het is belachelijk dat ik niet eens een pasteitje kan kopen na de training zonder dat iemand me uitdaagt en racistische dingen naar me roept, terwijl zijn vrienden vanaf de zijlijn staan te filmen."

De gevaren van geweld en sociale media

Adesanya benadrukte de gevaren van geweld en de manier waarop dergelijke incidenten online kunnen worden verheerlijkt. "Het dreigen met geweld is geen grap. Het is gevaarlijk, en dergelijke incidenten mogen niet online worden geprezen. Ik hoop dat mensen in de toekomst ingrijpen in plaats van alleen hun telefoon te gebruiken om te filmen."

Beelden van het incident verspreid online

In de beelden, die door Vechtport Info zijn verkregen, is te zien hoe Adesanya probeert in zijn auto te stappen terwijl hij de man waarschuwt om "weg te lopen." Ook is te zien hoe verschillende omstanders het incident filmen. Op een bepaald moment lijkt Adesanya kauwgom in de richting van de man te spugen en zegt hij: "Ik betaal je om met me te vechten."

Nadat dit was gebeurd, reed de persoon die het incident filmde weg.

Adesanya’s recente strijd in de UFC

Vorige maand werd Adesanya verslagen door de Zuid-Afrikaanse Dricus du Plessis tijdens UFC 305 in Perth. De Nieuw-Zeelandse vechter kon de UFC-titel in het middengewicht niet heroveren. Adesanya heeft nu drie van zijn laatste vier gevechten verloren, maar verklaarde na het gevecht dat hij geen plannen heeft om met pensioen te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws