UFC ster Pereira laat Jake Paul in de kou staan: 'niet nu' Nieuws
Nieuws

UFC ster Pereira laat Jake Paul in de kou staan: 'niet nu'

UFC ster Pereira laat Jake Paul in de kou staan: 'niet nu'

Het is klaar en duidelijk: UFC-kampioen Alex Pereira gaat voorlopig niet de ring in tegen Jake Paul. Ondanks eerdere geruchten en wat interesse, heeft Pereira nu definitief een streep gezet door het idee van een bokswedstrijd met de Amerikaanse YouTube-ster.

Waarom? Heel simpel: Pereira zit vast aan zijn UFC-contract, en Jake Paul weet dat dondersgoed.

Even pauze na grote overwinning op UFC 307

Pereira heeft zijn handen voorlopig vol. Begin deze maand stond hij in Salt Lake City in de kooi voor het hoofdgevecht van UFC 307. Het werd een echte knokpartij tegen Khalil Rountree Jr. Ondanks een sterke start van Rountree, wist Pereira de wedstrijd naar zijn hand te zetten en won hij uiteindelijk met een keiharde knockout. Dat soort momenten laten zien waarom hij de kampioen is.

UFC ster Pereira laat Jake Paul in de kou staan: 'niet nu'
UFC Baas Dana White staat niet achter Jake Paul vs Alex Pereira

Na die overwinning gaf Pereira aan dat hij toe is aan een pauze. En eerlijk gezegd, wie kan het hem kwalijk nemen? De man heeft een druk schema en kiest ervoor om tot maart 2025 geen gevechten aan te nemen. Dat betekent dat hij even zijn voeten omhoog legt voordat hij weer de kooi in stapt.

Jake Paul daagt Pereira uit, maar UFC-kampioen heeft andere prioriteiten

Dat houdt Jake Paul echter niet tegen. Na zijn overwinning op Mike Perry afgelopen juli, liet Paul weten dat hij Pereira wel zag zitten als volgende tegenstander. Paul, die nu klaarstaat voor een boksgevecht tegen niemand minder dan de 58-jarige Mike Tyson (ja, je leest het goed), wil blijkbaar steeds grotere namen uitdagen. En wie is er nu groter dan Alex Pereira?

Maar toen Ariel Helwani Pereira vroeg of hij interesse had in die uitdaging, was het antwoord glashelder: nee, bedankt. Pereira legt uit dat hij wel interesse heeft in boksen, maar dat hij simpelweg niet kan. Hij zit vast aan zijn UFC-contract, en dat weet Paul ook. "Hij daagt me alleen uit omdat hij weet dat ik onder contract sta bij UFC en niet zomaar weg kan," zegt Pereira. Een beetje zoals iemand je uitnodigt voor een feestje, terwijl hij weet dat je die avond moet werken.

Boksen blijft verleidelijk, maar Pereira blijft voorlopig trouw aan UFC

Ondanks alles is Pereira nog steeds gek op boksen. "Natuurlijk interesseert boksen me," vertelt hij openlijk aan Helwani. Maar voorlopig blijft hij trouw aan de UFC. Als het zou kunnen, zou hij het misschien wel doen, maar voor nu is het een no-go. "Als UFC een organisatie was waar je gewoon overal kon vechten, dan zou hij dit niet zeggen," voegt hij eraan toe.

Het is dus duidelijk: Jake Paul mag voorlopig blijven dromen van een gevecht met Alex Pereira. Maar zolang Pereira vastzit aan zijn UFC-verplichtingen, zal die droom nog even in de koelkast blijven staan. Voor nu houdt Pereira zijn focus op MMA, en eerlijk gezegd, we zijn benieuwd wat hij in 2025 weer in de kooi gaat laten zien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws