Bekende vechter opgepakt voor ontvoering en mishandeling Nieuws
Nieuws

Bekende vechter opgepakt voor ontvoering en mishandeling

Bekende vechter opgepakt voor ontvoering en mishandeling

Casey Kenney voormalig UFC-bantamgewicht is gearresteerd en aangeklaagd voor een vermeend ontvoeringsincident op 21 juli. De 33-jarige Kenney werd vrijdag in Phoenix in hechtenis genomen. Hij wordt verdacht van twee misdrijven ontvoering en zware mishandeling wurging.

Daarnaast wordt hij aangeklaagd voor vier overtredingen. Waaronder drie aanklachten voor mishandeling en één voor ordeverstoring.

Kenney verscheen zaterdag voor het eerst in de rechtbank en moet donderdag opnieuw voor de rechter in Maricopa County, Arizona. Een voorlopige hoorzitting is gepland voor volgende week maandag. Tijdens de eerste rechtszitting werd Kenney geïnformeerd over de beschuldigingen tegen hem. En kreeg hij details over de verdere gerechtelijke procedures.

Politieonderzoek naar huiselijk geweld

Volgens een verklaring van Brian Bower woordvoerder van de Phoenix Police Department reageerden agenten op een melding van huiselijk geweld. De politie werd op 22 juli omstreeks 12:15 uur naar een locatie geroepen waar een volwassen vrouwelijke slachtoffer werd aangetroffen met zichtbare verwondingen. Ze verklaarde slachtoffer te zijn van een huiselijk geweldsincident.

Paramedici verleenden haar ter plaatse medische zorg. Onderzoekers interviewden haar om meer informatie te verzamelen. De verdachte, Kenney, was op dat moment niet aanwezig. Het onderzoek naar het incident is nog gaande.

Vermeende mishandeling en dreigementen

Volgens een verklaring verkregen door MMA Fighting zou Kenney de vrouw gedurende 13 uur herhaaldelijk hebben geslagen, gebeten, tegen het hoofd gestoten en gewurgd. Terwijl hij haar tegenhield om zijn woning te verlaten.

Daarnaast zou Kenney de vrouw hebben bedreigd en gezegd dat hij iedereen die voor haar zou komen, zou vermoorden. Deze verontrustende details schetsen een ernstig beeld van de situatie waarin het slachtoffer verkeerde.

Reacties en gevolgen

Een vrouw die zichzelf identificeert als de moeder van het vermeende slachtoffer heeft de afgelopen weken updates over de situatie geplaatst op Instagram. Kenney, die ooit een veelbelovende bantamgewicht in de UFC was heeft sinds zijn laatste gevecht in augustus 2021 tegen Song Yadong niet meer in de ring gestaan.

De afgelopen jaren heeft hij zich grotendeels uit de schijnwerpers gehouden en niets op sociale media gepost. Kenney heeft nog geen publieke verklaring afgelegd over de beschuldigingen en staat momenteel op de UFC-lijst als "niet-actief."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws