Uniek! BKFC en RIZIN brengen Bare Knuckle boksen samen naar Japan Nieuws
Nieuws

Uniek! BKFC en RIZIN brengen Bare Knuckle boksen samen naar Japan

Uniek! BKFC en RIZIN brengen Bare Knuckle boksen samen naar Japan

Bare knuckle boksen een rauwe en spectaculaire vechtsport waarbij boksers zonder handschoenen vechten is op weg naar Japan het land van de traditionele vechtsporten. BKFC en RIZIN kondigen een talentenuitwisseling en co-promotie aan. Tijdens BKFC Fight Night: Pechanga op 12 juli in Temecula, Californië start de samenwerking al.

BKFC de Bare Knuckle Fighting Championship en RIZIN de grootste MMA-organisatie van Japan hebben een unieke samenwerking aangekondigd. De twee organisaties gaan talenten uitwisselen en gezamenlijk evenementen met bare knuckle boksen organiseren in Japan. Dit zal plaatsvinden onder een nieuwe merknaam die nog bekendgemaakt zal worden.

Eerste talentenuitwisseling al gepland

BKFC-president David Feldman en RIZIN-promotor Nobuyuki Sakakibara onthulden het nieuws afgelopen woensdag in de populaire Amerikaanse podcast "The MMA Hour".

De eerste talentenuitwisseling is al in de maak. De Japanse RIZIN-vechter Tatsuki Shinotsuka zal naar de Verenigde Staten afreizen om te vechten tijdens BKFC Fight Night: Pechanga op 12 juli in Temecula, Californië. Shinotsuka zal het daar opnemen tegen de Amerikaanse vechter Cary Caprio. Shinotsuka had al eerder ervaring opgedaan met bare knuckle boksen toen hij op 26 april binnen 93 seconden won van Justyn Martinez tijdens een bare knuckle test-evenement van RIZIN.

Op 28 juli zal BKFC de gunst terugdoen

Tijdens Super RIZIN 3 zullen de Amerikaanse BKFC-vechters Tai Emery en Charisa Sigala tegen elkaar in de ring stappen. Daarnaast zal John Dodson die toestemming kreeg van BKFC om onder contract MMA-wedstrijden te vechten voor RIZIN het opnemen tegen een nog onbekende tegenstander. Dit evenement zal een combinatie-evenement zijn wat betekent dat zowel MMA-wedstrijden als bare knuckle bokswedstrijden op het programma staan.

Unieke samenwerking in de Vechtsportwereld

De samenwerking tussen BKFC en RIZIN lijkt in zekere zin op de partnerschappen die RIZIN eerder had met organisaties als Bellator. Of de eerdere samenwerking tussen RIZIN en Bellator in dezelfde vorm zal voortduren is nog onduidelijk.

Deze nieuwe samenwerking tussen BKFC en RIZIN is een opvallende ontwikkeling in de wereld van vechtsporten. Bare knuckle boksen is een relatief nieuwe sport die in de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. De komst van bare knuckle boksen naar Japan een land met een rijke vechtsportgeschiedenis kan een grote boost geven aan de ontwikkeling van deze sport.

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe succesvol deze samenwerking zal zijn maar het belooft in ieder geval een spannende nieuwe toevoeging te zijn aan het Japanse vechtsportlandschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws