Usyk Kampioen, Fury Woest: Protesteert tegen verliezen wedstrijd Nieuws
Nieuws

Usyk Kampioen, Fury Woest: Protesteert tegen verliezen wedstrijd

Usyk Kampioen, Fury Woest: Protesteert tegen verliezen wedstrijd

In een sensationele uitspraak na het gevecht beweert Tyson Fury dat Oleksandr Usyk de overwinning kreeg dankzij de oorlog in Oekraïne. Usyk werd zaterdagavond in Saudi-Arabië tot onbetwiste kampioen zwaargewicht gekroond na een zware wedstrijd.

Twee juryleden gaven de voorkeur aan Usyk met scores van 115-113 en 114-113 terwijl de derde jurylid met 114-113 in het voordeel van Fury koos. Na het intense gevecht was Fury ervan overtuigd dat hij had gewonnen en dat Usyk slechts enkele rondes had gewonnen.

Fury: "Ik geloof dat ik de meerderheid van de rondes heb gewonnen"

Ik geloof dat ik dat gevecht heb gewonnen," vertelde hij aan DAZN. "En ik denk dat hij een paar rondes heeft gewonnen maar ik heb de meerderheid gewonnen."

Hij voegde daaraan toe: "Ik denk dat we allebei een goed gevecht hebben geleverd - het beste wat we konden doen. En weet je, zijn land is in oorlog. Mensen steunen het land dat in oorlog is."

"Vergis je niet, ik heb dat gevecht naar mijn mening gewonnen."

Historische nacht voor zwaargewicht boksen

Het was een historische nacht voor de zwaargewicht divisie, aangezien Usyk de eerste onbetwiste kampioen van het vier-gordeltijdperk werd en de eerste sinds Lennox Lewis Evander Holyfield in 1999 versloeg.

Na de intense bokswedstrijd toonden beide vechters respect voor elkaar. Fury werd zelfs gezien met zijn armen om de schouders van Usyk in de ring.

Usyk, die na het gevecht een Oekraïense vlag omhoog hield, bedankte zijn team voor hun hulp om hem te laten slagen, voordat hij aangaf klaar te zijn voor de rematch.

Rematch In Oktober

Het tweetal staat al gepland om in oktober weer tegen elkaar te vechten. Fury liet weten dat hij wat tijd met zijn familie door zal brengen voordat ze elkaar weer treffen.

"We gaan terug naar onze families en ik zie hem weer in oktober. We gaan terug, rusten uit," zei Fury.

"Ik denk dat ik het gevecht heb gewonnen, maar ik ga niet zitten huilen en excuses verzinnen. We doen het opnieuw in oktober."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws