Vechtende pastoor claimt MMA-wereldtitel: 'man van 2 werelden' Nieuws
Nieuws

Vechtende pastoor claimt MMA-wereldtitel: 'man van 2 werelden'

Vechtende pastoor claimt MMA-wereldtitel: 'man van 2 werelden'

In de wereld van vechtsporten is het niet ongebruikelijk om atleten te zien met diverse achtergronden. Maar wat Israel Boole betreft, is zijn achtergrond wellicht de meest unieke van allemaal. Boole is niet alleen een bekwame MMA-vechter, maar ook een gewijde pastoor en oprichter van de Precious Name of Jesus Christ Church (PNJCC) in San Diego, Californië.

Op 24 mei bewees Boole nog maar eens zijn vechtkunsten toen hij zijn tegenstander Travon Lee versloeg tijdens Epic Fighting 57 in het Four Points By Sheraton San Diego. Deze overwinning leverde hem de Amateur 265 lbs-titel op, wat een nieuw hoogtepunt betekende in zijn opmerkelijke carrière.

Van Preekstoel naar MMA kooi

Boole's weg naar de MMA-wereld was allesbehalve conventioneel. Opgegroeid in een christelijk gezin, voelde hij al op jonge leeftijd een roeping om anderen te dienen. Na zijn opleiding tot predikant wijdde hij zich volledig aan het oprichten en leiden van de PNJCC.

Naast zijn pastorale taken voelde Boole echter ook een sterke drang om zich in de vechtsport te verdiepen. Geïnspireerd door de discipline en het respect die de sport vereist, begon hij met trainen en al snel bleek hij een talent voor MMA te hebben.

Unieke Balans

Boole beseft dat zijn dubbele leven als pastoor en MMA-vechter voor sommigen misschien vreemd overkomt. Hij benadrukt echter dat beide aspecten van zijn leven elkaar juist aanvullen. "Mijn geloof geeft me kracht en motivatie om zowel in de kerk als in de octagon het beste van mezelf te geven," aldus Boole.

De vechter-pastor benadrukt ook het belang van discipline en zelfbeheersing, waarden die hij zowel in het geloof als in de vechtsport terugvindt. "In beide gebieden moet je jezelf kunnen beheersen en gefocust blijven op je doel," legt Boole uit.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws