Verraad! Gym McGregor bestolen door  aartsrivaal Khabib Nieuws
Nieuws

Verraad! Gym McGregor bestolen door aartsrivaal Khabib

Verraad! Gym McGregor bestolen door  aartsrivaal Khabib

Johnny Walker ooit gezien als een veelbelovende lichtzwaargewicht in de UFC heeft besloten zijn trainingskamp te verplaatsen van Straight Blast Gym SBG heeft in Dublin waar Conor McGregor zijn thuishaven heeft naar de American Kickboxing Academy in San Jose Californië.

Daar traint hij nu onder de vleugels van voormalig onbetwiste lichtgewicht kampioen en aartsrivaal van McGregor Khabib Nurmagomedov. Deze stap komt te midden van een reeks teleurstellende resultaten voor Walker. Die momenteel de negende plaats inneemt in de officiële lichtzwaargewicht rankings.

De overstap wordt door fans gezien als verraad naar onder andere McGregor die de Brazilaan altijd heeft gesteund. Walker's laatste optreden in de UFC in Abu Dhabi eerder deze zomer, eindigde in een brute knockout-nederlaag tegen voormalig titeluitdager Volkan Oezdemir. Daarnaast leed de uit Rio de Janeiro afkomstige Walker in januari van dit jaar een tweede ronde knockout-nederlaag tegen Magomed Ankalaev. Een eveneens voormalige titeluitdager.

Nieuwe uitdagingen voor Walker onder Khabib’s begeleiding

Met een professioneel record van 21-9(1) heeft Johnny Walker door de jaren heen verschillende zware knockouts moeten incasseren, waaronder die tegen voormalig kampioen Jamahal Hill en veteraan Corey Anderson. Zijn recente verliesreeks heeft hem ertoe gebracht zijn trainingsmethoden te herzien en de overstap te maken naar AKA, waar hij nu traint onder de leiding van Khabib Nurmagomedov.

De keuze van Walker om met Khabib te trainen is een gedurfde zet, vooral gezien Khabib's lange en complexe geschiedenis met Conor McGregor, een sleutelfiguur binnen SBG Dublin waar Walker eerder trainde. “Als coach Khabib Johnny Walker kan redden, is hij een wonderwerker,” schreef een gebruiker op X. Een ander vroeg zich af: "Wanneer begon Johnny Walker met trainen bij Khabib?"

Ondanks zijn recente tegenslagen heeft Walker in het verleden indrukwekkende overwinningen geboekt tegen vechters als Khalil Rountree, Ryan Spann, Paul Craig en voormalig titeluitdager Anthony Smith. De overgang naar AKA en het trainen onder een van de meest legendarische MMA-vechters ooit, zou wel eens de katalysator kunnen zijn die Walker nodig heeft om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Een gedurfde zet met mogelijke repercussies

De keuze van Johnny Walker om onder Nurmagomedov te trainen zal waarschijnlijk enige opschudding veroorzaken gezien de gespannen geschiedenis tussen Khabib en McGregor.

Desondanks lijkt Walker vastberaden om deze nieuwe fase in zijn carrière te omarmen en zichzelf opnieuw uit te vinden als een serieuze bedreiging in de lichtzwaargewicht divisie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws