Nieuws

Voor Joshua en Wilder is het boksen voorbij: Promotor spreekt

Bob Arum, een legendarische bokspromotor, is altijd recht voor z'n raap. En als het op Anthony Joshua en Deontay Wilder aankomt, houdt hij geen blad voor de mond. Hij denkt dat hun tijd in de ring erop zit.

Volgens hem hebben beide boksers hun hoogtepunt gehad en is het alleen nog maar bergafwaarts.

Arum denkt dat Joshua en Wilder elkaar moeten opzoeken

In een interview met Fight Hub TV liet Arum duidelijk weten dat hij er geen toekomst meer in ziet voor Joshua en Wilder. Ze hebben allebei flinke klappen gehad in hun laatste gevechten en volgens hem kunnen ze niet meer terug naar de top. “Je hebt geen 'off-day' als je op die manier verliest,” zei Arum over hun nederlagen. Hij suggereerde zelfs dat het beste wat ze nu kunnen doen is tegen elkaar vechten. "Misschien kunnen ze dat nog doen," zei hij, "dat zou leuk zijn."

Joshua’s zware nederlaag tegen Dubois

Laten we even terugblikken op wat er met Joshua gebeurde. Hij werd in de vijfde ronde knock-out geslagen door Daniel Dubois terwijl er bijna 100.000 mensen toekeken in Wembley Stadium. Het was een enorme klap niet alleen fysiek maar ook voor zijn carrière. Joshua, ooit gezien als de hoop van het Britse boksen moet nu hard vechten om nog relevant te blijven in de zwaargewicht divisie.

Wilder’s TKO tegen Zhang

Ook Deontay Wilder had een ruwe tijd in zijn laatste gevecht. Hij ging onderuit tegen Zhilei Zhang die hem in de vijfde ronde via TKO versloeg. Wilder die ooit bekend stond als de "Bronze Bomber" met zijn vernietigende knock-out kracht lijkt nu niet meer zo onverslaanbaar als voorheen. Zijn nederlagen hebben diepe sporen nagelaten zowel fysiek als mentaal.

Eddie Hearn blijft geloven in Joshua

Aan de andere kant blijft Eddie Hearn, Joshua’s vaste promotor, optimistisch. Hij gelooft dat er nog kansen liggen voor Joshua, vooral als Tyson Fury verliest van Oleksandr Usyk in hun rematch. Als Fury opnieuw onderuit gaat, zou dat de deur kunnen openen voor een gevecht waar al jaren over wordt gesproken: Joshua tegen Fury. Ondanks de klappen die hij kreeg van Dubois, blijft er altijd interesse voor een duel tussen deze twee zwaargewichten.

Hearn heeft ook laten weten dat Joshua graag een rematch met Dubois wil. Aanvankelijk dacht hij dat er een rematchclausule was, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Toch lijken beide kampen nog steeds geïnteresseerd om opnieuw tegenover elkaar te staan.

Joshua geeft niet op

En hoe zit het met Joshua zelf? Die heeft onlangs een video gedeeld op social media waarin hij duidelijk maakt dat hij nog niet klaar is. Hij wil doorvechten en gelooft dat hij nog steeds de top kan bereiken. Ondanks alle tegenslagen blijft Joshua vastberaden om zijn plek aan de top van de zwaargewichtdivisie terug te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws