Vrouwelijke kickboks reuzin pakt UFC-ster stevig aan: 'Onderdeurtje' (video) Nieuws
Nieuws

Vrouwelijke kickboks reuzin pakt UFC-ster stevig aan: 'Onderdeurtje' (video)

Vrouwelijke kickboks reuzin pakt UFC-ster stevig aan: 'Onderdeurtje' (video)

Tijdens een sparingsessie nam UFC bantamgewicht Merab Dvalishvili het op tegen een vrouwelijke kickbokser die maar liefst een halve meter langer was dan hij.

De Wit-Russische kickbokser Katarina Kavaleva, met een lengte van 1.90 m, stond tegenover de kleinere Dvalishvili, die 1.50 m meet. Deze vriendelijke sparingsessie liet zien hoe Kavaleva een takedown verdedigde door deze vakkundig om te keren en Dvalishvili op te tillen.

Fanreacties op de fysieke verschillen

De relatieve gemak waarmee Kavaleva Dvalishvili optilde, lokte reacties uit van fans die de fysieke verschillen tussen hen vergeleken met een moeder-kindrelatie: "Mama speelt met haar zoon".

Andere fans hadden alternatieve theorieën en analyseerden ook Kavaleva's techniek: "Hij liet haar hem optillen, haha, hij wilde haar geen pijn doen, laten we eerlijk zijn" en "Als het een echte MMA-wedstrijd of straatgevecht was geweest, had Merab haar naar het ziekenhuis gestuurd."

Dvalishvili's visie op zijn toekomstige gevecht met Cejudo

Merab Dvalishvili gelooft dat Henry Cejudo hem moet verslaan bij UFC 298, anders is het einde carrière voor Cejudo. Tijdens zijn media-optreden stemde Dvalishvili in met Cejudo's opmerkingen en voegde eraan toe door te verwijzen naar zijn gevecht tegen Jose Aldo bij UFC 278 in 2022. Aldo verloor via een unanieme beslissing van 'The Machine' en ging een maand later met pensioen, terwijl hij nog een gevecht op zijn contract had staan.

Dvalishvili voorspelde dat hetzelfde zou gebeuren met Cejudo na UFC 298: "Hij weet dat hij mij moet verslaan, anders is hij klaar. Hij vecht om mij te verslaan en hij wil de riem. Hetzelfde gebeurde toen ik tegen Jose Aldo vocht. Hij was op een winstreeks van drie gevechten toen hij ‘Chito’ Vera en andere kanshebbers versloeg. Als hij mij versloeg, zou hij voor de titel vechten. Maar ik versloeg hem, en hij wilde niet opnieuw beginnen met de klim. Hetzelfde weer. Jose Aldo ging met pensioen na mij, en ik denk dat hetzelfde voor Henry geldt."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws