Nieuws

'Vrouwenmoordenaar' Cyborg keert terug voor MMA-gevecht

Cris Cyborg, vaak "de vrouwenmoordenaar" genoemd vanwege haar brute kracht in de ring, is eindelijk terug. Na een jaar wachten na haar knallende overwinning op Cat Zingano tijdens Bellator 300, staat ze weer klaar om te knokken.

Dit keer neemt ze het op zaterdag 19 oktober op tegen de tien jaar jongere Larissa Pacheco, en het belooft vuurwerk te worden.

Cyborg heeft haar tijd genomen, maar bleef winnen

Cris Cyborg is niet iemand die stilzit. Terwijl ze wachtte op haar kans om Pacheco te verslaan, bleef ze actief in de bokswereld. In zowel Californië als Londen scoorde ze overwinning na overwinning, zonder ook maar een krasje op te lopen. Met twee wereldtitels in Brazilian Jiu-Jitsu en zestien MMA Grand Slam-titels op zak, hoefde ze zich over haar carrière niet veel zorgen te maken.

Ondertussen heeft Larissa Pacheco, die als enige Kayla Harrison wist te verslaan, niet stilgezeten. Met tien overwinningen op rij, waarvan zeven via een knock-out in de eerste ronde, heeft ze flink naam gemaakt. Maar voor het eerst sinds haar Amerikaanse debuut tegen Shayna Baszler in 2008, is Cyborg volgens de wedkantoren de underdog. Toch weten de fans beter: onderschat deze veteraan niet.

Een avond vol sterren in Saudi-Arabië

De grote avond van "PFL: Brace for Impact – Battle of the Giants" vindt plaats op 19 oktober 2024 in The Mayadeen, Riyad, Saudi-Arabië. Het gevecht tussen Cyborg en Pacheco wordt wereldwijd uitgezonden. In Brazilië is het te zien op COMBATE, en in de VS kun je het voor $49,99 via Pay-Per-View volgen, met platforms als ESPN+ en DAZN die het aanbieden.

Naast Cyborg tegen Pacheco is er nog meer spektakel. De voormalige UFC-zwaargewichtkampioen Francis Ngannou maakt zijn grote comeback in de MMA en vecht tegen Renan Ferreira. Dat gevecht, gehouden in het indrukwekkende Kingdom Arena, is zeker een die je niet wilt missen.

Verder op de kaart staan Johnny Eblen tegen Fabian Edwards, AJ McKee tegen Paul Hughes, en Husein Kadimagomaev tegen Zafar Mohsen. Kortom, een evenement vol spanning en sensatie.

De controverses die Cyborg achtervolgen

Cris Cyborg mag dan wel de top van het MMA zijn, maar haar carrière is niet zonder schandalen. In 2011 werd ze geschorst voor het gebruik van anabole steroïden, wat haar een flinke deuk in haar imago opleverde. Hoewel ze daarna weer successen boekte, blijft dat incident haar achtervolgen. En dan is er nog haar geruzie met voormalig UFC-president Dana White, die haar publiekelijk belachelijk maakte. De twee lagen regelmatig in de clinch, wat uiteindelijk leidde tot haar vertrek bij de UFC.

Ondanks deze tegenslagen, heeft Cyborg altijd haar focus op het gevecht gehouden. Haar agressieve stijl en vermogen om tegenstanders snel en hard te verslaan, hebben haar de beruchte bijnaam "de vrouwenmoordenaar" opgeleverd. Maar achter die harde buitenkant zit iemand die al haar hele leven voor succes vecht.

Wat staat er op het spel?

Met dit gevecht staat er meer op het spel dan alleen de overwinning. Cyborg vecht niet alleen om te winnen, maar ook om te bewijzen dat ze, ondanks haar leeftijd, nog steeds de beste is. Pacheco daarentegen ziet dit als haar kans om de nieuwe koningin van het MMA te worden. Ze wil de fakkel overnemen en laten zien dat ze de toekomst is van het vrouwen-MMA.

Wie er ook wint, deze clash tussen twee vechtmachines zal een van de meest gedenkwaardige gevechten in de MMA-geschiedenis worden. Zet de popcorn maar klaar, want dit wordt een knaller.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws