Nieuws

Waarom Bahram Rajabzadeh dit keer Levi Rigters wel kan verslaan

Zaterdag 21 september is het zover. Glory 95 in Zagreb, Kroatië. Het zwaargewicht gevecht tussen Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh wordt een allesbeslissende wedstrijd. De winnaar krijgt de kans om Rico Verhoeven uit te dagen voor de wereldtitel. Deze verdedigt zijn titel op 7 december tijdens Glory Collision 7 in het GelreDome in Arnhem. Voor wie er niet live bij kan zijn kun je het event gratis volgen via YouTube. Of het hoofdprogramma bekijken op Videoland.

Dit gevecht gaat verder dan alleen een overwinning. Beide vechters weten wat er op het spel staat: de kans om tegen Verhoeven te vechten, dé zwaargewichtkampioen.

Plazibat valt uit, Rajabzadeh springt in

Oorspronkelijk zou Antonio Plazibat het opnemen tegen Rigters. De Kroaat moest zich echter door een blessure terugtrekken, wat een flinke domper was voor hem én de fans die zijn comeback in eigen land wilden zien. Bahram Rajabzadeh was er snel bij om zijn plek in te nemen. Hij is niet onbekend in het zwaargewicht, want hij vocht eerder dit jaar ook al in de Grand Prix, waar hij in de halve finale verloor van – je raadt het al – Levi Rigters.

Dat verlies was pijnlijk voor Rajabzadeh. Hij protesteerde nog tegen de uitslag, maar dat veranderde niets. Dit keer wil hij revanche nemen en bewijzen dat hij wel degelijk kans maakt op het Glory-goud. Voor Rigters betekent dit dat hij wederom moet bewijzen dat hij de betere vechter is.

Hoe kijk je Glory 95 live?

Als je niets wilt missen kun je om 18:00 uur Nederlandse tijd afstemmen op het voorprogramma van Glory 95. Welke gratis te volgen is via het officiële YouTube-kanaal van Glory. Het hoofdprogramma begint om 20:00 uur en kun je in Nederland alleen zien als je een abonnement hebt op Videoland. Zorg dus dat je op tijd klaar zit!

Naast het zwaargewicht gevecht tussen Rigters en Rajabzadeh staan er nog een aantal interessante partijen op het programma. Twee vechters die hun debuut maken in Glory zijn Miloš Cvjetićanin en Jimmy Livinus Omani, die elkaar treffen in de lichtzwaargewichtklasse. En voor de fans van de Kroatische kickbokser Mladen Brestovac wordt het een bijzondere avond, want hij neemt afscheid van de sport met zijn laatste gevecht tegen Karim Dian.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws