ZIEN: Ex-Glory Junior Tafa deelt bitchslap uit na pijnlijk verlies Nieuws
Nieuws

ZIEN: Ex-Glory Junior Tafa deelt bitchslap uit na pijnlijk verlies

ZIEN: Ex-Glory Junior Tafa deelt bitchslap uit na pijnlijk verlies

Bij UFC 305 in Perth, Australië, liep de spanning hoog op toen voormalig Glory Kickbokser Junior Tafa en Valter Walker slaags raakten na een controversieel einde van hun gevecht. Tafa die zelf opgaf was niet blij en deelde een bitchslap uit op de wang van Walker.

Valter Walker versloeg Junior Tafa die verbaal afktikte vanwege een hielhaak in de eerste ronde, op 4:56. Scheidsrechter Steve Perceval beëindigde het zwaargewicht gevecht nadat Tafa het uitschreeuwde van de pijn.

Controverse en klap na verbaal afkloppen

Tafa was duidelijk niet blij met de beslissing en maakte dit kenbaar aan Walker, wat uiteindelijk leidde tot een klap richting zijn tegenstander en die deze vol raakte op de wang.

De situatie escaleerde verder toen beveiliging tussenbeide kwam om de twee vechters en hun teams uit elkaar te houden. Tijdens de officiële beslissing gaf Tafa een middelvinger naar Walker, terwijl Walker een promo-achtige toespraak hield tijdens zijn interview in de kooi.

Verbaal aftikken en de MMA-regels

Ondanks Tafa’s protesten en enige verwarring onder de ESPN-commentatoren Daniel Cormier en Dominick Cruz, zijn de Unified Rules of MMA duidelijk: een verbaal afkloppen omvat zowel het verbaal aangeven dat een vechter niet wil doorgaan.

Als het uiten van hoorbare geluiden die pijn of ongemak aangeven. De herhaling toonde aan dat Tafa schreeuwde, wat leidde tot de beslissing van scheidsrechter Perceval.

Voor Walker was dit zijn eerste overwinning in de UFC na een mislukte debuut tegen Lukasz Brzeski in april. Walker is de jongere broer van UFC lichtzwaargewicht contender Johnny Walker.

Tafa daarentegen heeft nu twee gevechten op rij verloren. Hij is de jongere broer van UFC zwaargewicht Justin Tafa.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws