Nieuws

Zoon gevreesde vechtmachine Manhoef verovert het voetbalveld

Million Manhoef momenteel een van de sterspelers bij Stoke City in Engalnd heeft een unieke achtergrond. Zijn vader is Melvin Manhoef een gevreesde kickbokser en MMA-vechter die bekend stond om zijn explosieve knock-outs. Waaronder een legendarische 18-seconden KO op UFC-icoon Mark Hunt.

Hoewel Million zijn jeugd doorbracht in de vechtsport, koos hij uiteindelijk voor een carrière in het voetbal. Nu maakt hij naam in Engeland, waar hij uitblinkt bij Stoke City na een moeilijke start in de fysieke Championship-competitie.

Million Manhoef over zijn keuze voor voetbal en zijn beroemde vader

Ondanks zijn vader's indrukwekkende vechtcarrière, koos Million op jonge leeftijd voor voetbal boven kickboksen. Na het scheiden van zijn ouders besloot hij zich te richten op een carrière in het voetbal, hoewel hij in zijn jeugd kampioen kickboksen werd in Nederland.

Hoewel zijn vader's reputatie enige druk met zich meebracht, wil Million zich vooral onderscheiden op het veld. Hij zegt trots te zijn op zijn vader's successen, maar hij wil zijn eigen carrière en naam vestigen in de voetbalwereld.

"Ik was tweeënhalf jaar oud toen ik de kickbokshandschoenen aantrok. Toen ik vier werd, begon ik ook met voetballen en deed ik beide sporten", zegt Million.

"Ik heb wedstrijden gevochten en ben Nederlands kampioen kickboksen geworden. Kickboksen is zeker een grote passie, maar op een gegeven moment kon ik de twee sporten niet meer combineren en heb ik voor voetbal gekozen."

Een nieuwe toekomst voor de Manhoef-familie

Melvin Manhoef beëindigde zijn lange en indrukwekkende carrière in september 2022 na een verlies tegen Yoel Romero in Bellator 285. Met meer dan 100 professionele gevechten in zowel kickboksen als MMA, blijft Melvin een legendarische figuur in de vechtsport.

Million, nu 22 jaar oud, is vastbesloten om zijn eigen stempel te drukken, niet in de ring, maar op het voetbalveld, waar hij voor Stoke City het verschil maakt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws