🎥 Onsportief gedrag! UFC-veteraan woest na winnen BJJ-wedstrijd Nieuws
Nieuws

🎥 Onsportief gedrag! UFC-veteraan woest na winnen BJJ-wedstrijd

🎥 Onsportief gedrag! UFC-veteraan woest na winnen BJJ-wedstrijd

Raphael Assuncao was woest over de tactieken van Matt Walsh tijdens hun wedstrijd op de International Brazilian Jiu-Jitsu Federation (IBJJF) Atlanta Spring Open afgelopen weekend.

De voormalig UFC Bantamweight vechter hing in maart 2023 zijn MMA-handschoenen aan de wilgen na een carrière met 28 overwinningen en 10 nederlagen. Zijn laatste professionele gevecht eindigde helaas in een verlies door een inverted triangle choke in de derde ronde tegen Davey Grant. Ook zijn recente BJJ-wedstrijd liep niet geheel volgens plan.

Overwinning via DQ na omstreden move

Assuncao won weliswaar van Walsh, maar de overwinning kwam via diskwalificatie. Walsh gebruikte namelijk een omstreden techniek (lockdown) die Assuncao's knie blesseerde. Na de wedstrijd ontstond er commotie toen Assuncao zijn tegenstander benaderde en meerdere keren op hem spuugde, zoals te zien is in de bovenstaande video.

"10th Planet (Walsh's sportschool, red.) zit vol watjes," is Assuncao te horen zeggen in de video.

Beschuldigingen en gescheld over en weer

Op Instagram Stories lichtte hij zijn gedrag toe: "Deze gast heeft me op de mat geen respect getoond. Hij heeft illegaal mijn knie geforceerd. Ik vroeg hem achteraf: 'Hé man, dat kan echt niet!' Hij antwoordde dat zijn sportschool bekend staat om dit soort technieken. Uiteindelijk zei hij dat hij me op de parkeerplaats 'nog veel meer' kon laten zien."

"Ik raakte uit mijn humeur," vervolgde Assuncao. "Ik rende hem achterna en zei: 'Je zei dat je me veel meer kon laten zien op de parkeerplaats.' Hij gedroeg zich als een watje, laf! Daarom heb ik op hem gespuugd."

Assuncao wacht op scan en hoopt op herstel

Assuncao had een succesvolle carrière in MMA, zowel bij World Extreme Cagefighting (WEC) als bij UFC. Hij had zelfs de kans gekregen om te vechten voor de UFC Bantamweight titel tegen Renan Barao op UFC 173 in mei 2014. Helaas moest hij zich door een blessure terugtrekken, waardoor T.J. Dillashaw zijn plek innam.

Na zijn confrontatie met Walsh zal Assuncao binnenkort een MRI-scan van zijn knie laten maken. Hij hoopt dat de schade minder ernstig is dan hij vreest.

Walsh reageert op beschuldigingen

Assuncao claimt ook dat Walsh op de mat had gezegd: "Wij roken wiet en poppen knieën." Walsh heeft hier nog niet op gereageerd.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws