Vergeet TikTok trucjes - dit zijn pas echte bokscombinaties

Tony Jeffries, olympisch bokser en voormalig Europees kampioen, deelt drie combinaties die werken in echte gevechten. Hij laat combinaties zien die hij zelf gebruikte tijdens sparren en wedstrijden.
Op sociale media verschijnen veel combinaties die er goed uitzien, maar die in echte bokspartijen weinig nut hebben. De combinaties van Jeffries zijn anders. Die werken wel en je kunt ze meteen in de training gebruiken.

De eerste combinatie is een lange linkerhoek gevolgd door een rechte cross
De eerste combinatie begint met een lange linkerhoek. Daarna volgt direct een rechte cross. Jeffries zegt dat deze combinatie vaak werkt omdat veel boksers hun hand openen bij het blokkeren van de hoek. Dat opent ruimte voor de cross door het midden.
Als die opening er niet is, heeft Jeffries een tweede versie van deze combinatie. Hij laat zien hoe je eerst twee stoten naar het lichaam geeft. Dat zorgt ervoor dat de tegenstander denkt dat er nog een bodyshot komt. Op dat moment verras je hem met een hoek en een cross naar het hoofd.
De tweede combinatie is een zesdelige serie van lichaam naar hoofd
De tweede combinatie draait om snelheid. Jeffries begint met stoten naar het lichaam. Dat dwingt de tegenstander om zijn armen omlaag te brengen.
Zodra die armen zakken, komt de overstap naar het hoofd. Jeffries demonstreert hoe hij twee, vier of zelfs zes stoten naar het lichaam geeft voordat hij omhoog schakelt naar het hoofd. De kracht zit in de snelheid en het verrassingseffect.
De derde combinatie draait om de linkerhoek naar het lichaam
De derde combinatie is Jeffries’ favoriet. Hij zegt dat hij veel tegenstanders knock-out sloeg met een linkerhoek naar het lichaam. Het probleem is dat ervaren boksers die hoek vaak blokkeren met hun elleboog.
Om dat te omzeilen, heeft Jeffries twee trucs. De eerste is om een snelle combinatie te beginnen naar het hoofd. Dat trekt de dekking omhoog. Daarna volgt meteen de hoek naar het lichaam.
De tweede variant is nog eenvoudiger. Jeffries begint met lichte stoten van dichtbij. Daarna draait hij zijn lichaam in en plaatst voluit de hoek naar het lichaam. De snelheid zorgt dat de stoot aankomt.
Plaats reactie
0 reacties
Laad meer reactiesJe bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties