🎥 Bekende MMA-vechter gearresteerd na UFC 294 event: 'terrorisme en gebroken neus' Nieuws
Nieuws

🎥 Bekende MMA-vechter gearresteerd na UFC 294 event: 'terrorisme en gebroken neus'

🎥 Bekende MMA-vechter gearresteerd na UFC 294 event: 'terrorisme en gebroken neus'

De beroemde MMA-vechter Ilyas Yakubov is gearresteerd en beschuldigd van het rechtvaardigen van terrorisme. Zijn detentie is gepland tot 11 december, en hij ontkent elke betrokkenheid bij criminele activiteiten. De zaak heeft betrekking op het delen van citaten van de Tsjetsjeense Shamil Basayev op zijn Instagram-account.

Yakubov verscheen voor de rechtbank van Nagatinsky in Rusland, waar hij zijn onschuld benadrukte en beweerde dat hij een atleet is en geen misdrijf heeft begaan. De zaak heeft echter geleid tot zijn arrestatie en de juridische strijd is in volle gang.

De arrestatie van Yakubov vond plaats op de luchthaven, toen hij vanuit Abu Dhabi terugkeerde naar Moskou na het bijwonen van het UFC 294-evenement. De aanklacht tegen hem is gebaseerd op het delen van citaten van de Tsjetsjeense Shamil Basayev op Instagram

 Delen van citaten van Tsjetsjeense Shamil Basayev leiden tot strafzaak

Shamil Salmanovitsj Basajev, ook bekend als Abdallah Sjamil Abu Idris, was een prominente leider in de Tsjetsjeense opstand en was voornamelijk actief in de Russische Kaukasus-republiek Tsjetsjenië. Hij overleed in juli 2006.

Voorafgaand aan zijn arrestatie werd Yakubov op een federale lijst van gezochte personen geplaatst. De MMA-wedstrijd die gepland stond tegen Vyacheslav Vasilevskiy op 27 oktober werd geannuleerd nadat de atleet werd aangehouden. Recent kwam Yakubov nog in het nieuws toen hij met een kopstoot de neus brak van een MMA-vechter na een wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws