Aanslag op sportclub Jamal Ben Saddik: Verdachte opgepakt Nieuws
Nieuws

Aanslag op sportclub Jamal Ben Saddik: Verdachte opgepakt

Aanslag op sportclub Jamal Ben Saddik: Verdachte opgepakt

De Antwerpse politie heeft op woensdag in Deurne, Kiel, de voortvluchtige Mourad E.M. (24) gearresteerd. Hij stond sinds een jaar op de opsporingslijst vanwege zijn betrokkenheid bij een aanslag op de sportclub van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. Mourad had nog een openstaande gevangenisstraf van drie jaar uit te zitten.

De aanslag waar het om gaat, vond plaats in de vroege ochtend van 13 december 2022. Rond 2 uur ’s nachts werd de rust in de Cruyslei, Deurne, verstoord door de explosie van een zwaar Cobra-vuurwerk. Het doelwit van de explosie was de Vinci Club, een fitness- en kickboksclub die Jamal Ben Saddik enkele weken later zou openen. Naast de explosie werd er ook een dreigende boodschap met graffiti op een nabijgelegen gevel aangebracht: "Dood JBS."

Onderzoek leidt naar verdachte met step en Volkswagen Golf

Het politieonderzoek startte direct na de aanslag. Uit camerabeelden bleek dat de dader zich verplaatste met een step. Ook een Volkswagen Golf werd vastgelegd op de beelden, wat de politie op het spoor bracht van de 24-jarige Mourad E.M. uit Hoboken. Enkele weken later, na het opbouwen van bewijs, werd hij gearresteerd.

In de Volkswagen, die op naam stond van zijn stiefvader, vond de politie een step die sterk leek op de step die door de dader was gebruikt. Mourad verklaarde dat hij de step geleend had van een vriend en dat hij die avond een afspraak had in de buurt van de Cruyslei. De afspraak ging niet door, en de step bleef in zijn auto omdat de batterij leeg was.

Rechtbank vindt bewijs overtuigend

De correctionele rechtbank was niet overtuigd door de verklaringen van Mourad E.M. en veroordeelde hem tot vier jaar gevangenisstraf. In hoger beroep werd dit verlaagd naar drie jaar. Het hof oordeelde dat het bewezen was dat Mourad naar Deurne was gereden om de dader te ondersteunen, door hem in de gaten te houden en hem na de aanslag te helpen vluchten.

Na het vonnis meldde Mourad zich niet bij de politie, wat leidde tot zijn opsporing. Woensdag wist het snelleresponsteam van de Antwerpse politie hem in de Zaanstraat, op het Kiel, op te pakken. Hij is direct overgebracht naar de gevangenis aan de Begijnenstraa09

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws