Nieuws

Actie voor K-1 kickboksheld Branko Cikatić eerbetoon gestart

De KTB Tigar Cikatić Muay Thai club is begonnen met een fondsenwervingscampagne om geld in te zamelen voor een standbeeld ter ere van hun oprichter en legendarische kickbokskampioen, Branko Cikatić.

De campagne heeft als doel om een blijvend eerbetoon te creëren voor een man die veel heeft betekend voor de sportwereld, en die Kroatië op de kaart heeft gezet met zijn indrukwekkende prestaties in de vechtsport. De actie is hier terug te vinden.

Een standbeeld in natuurlijke afmetingen

Het geplande standbeeld zal Branko Cikatić weergeven in zijn natuurlijke grootte, compleet met de K1 titelriem die hij won tijdens het K1 Grand Prix evenement in 1993.

Naast de titelriem zal het standbeeld ook de Kroatische vlag en Muay Thai handwikkels bevatten, evenals vele andere details die verwijzen naar Branko’s glorieuze carrière in de ring. Dit monument zal niet alleen een eerbetoon zijn aan een groot atleet, maar ook een symbool van nationale trots.

Eerbetoon voor de toekomstige generaties

"Het is onze grote wens dat het bronzen standbeeld van Branko wordt voltooid, omdat het veel voor ons zal betekenen," zegt de zoon van Cikatić. "Het zal een monument zijn voor een groot man en atleet die ons land jarenlang wereldwijd heeft gepromoot en grote resultaten heeft behaald in de vechtsport."

branko cikatic

Hij voegt daaraan toe: "Dit zal geweldig zijn voor zijn vrienden en fans, zodat ze hem kunnen eren en respect betuigen. Bovendien zullen veel van onze jongere generaties de kans krijgen om kennis te maken met deze grote man en atleet. Alles wat we na Branko's dood doen, is uitsluitend gericht op het behoud van zijn herinnering en nalatenschap."

Wie was Branko Cikatić?

  • K-1 Legende: Branko Cikatić was de allereerste winnaar van het K-1 World Grand Prix toernooi in 1993. Dit maakte hem een van de pioniers en iconen in de kickbokswereld.
  • Multitalent in vechtsporten: Cikatić was niet alleen succesvol in kickboksen, maar ook in andere vechtsporten zoals Muay Thai en boksen, wat zijn veelzijdigheid benadrukte.

Wat zeggen experts over Branko Cikatić?

  • Ernesto Hoost (Meervoudig K-1 Wereldkampioen): Hoost beschreef Cikatić als een ongelooflijk krachtige vechter met een indrukwekkende knockoutkracht. Hoost noemde hem ook een van de meest invloedrijke figuren in de vroege jaren van K-1. Ernesto Hoost
  • Bas Rutten (Voormalig UFC-kampioen en MMA-legende): Rutten heeft Cikatić geprezen om zijn ijzeren discipline en harde training, wat volgens hem de sleutel was tot Cikatić’s succes in de ring. Hij benadrukte ook zijn rol als pionier in het kickboksen.Bas Rutten
  • Alistair Overeem (Kickbokser en MMA-vechter): Overeem noemde Cikatić een van de grootheden van zijn tijd en een inspiratiebron voor vele vechters in de latere generaties. Overeem prees vooral Cikatić's vermogen om zijn tegenstanders te intimideren met zijn krachtige aanvallen.Alistair Overeem

Wat maakte Branko Cikatić speciaal?

  • Onoverwinnelijke kracht: Cikatić stond bekend om zijn brute kracht en vernietigende stoten, die hem vaak snelle overwinningen opleverden.
  • Pionier van K-1: Als de eerste K-1 kampioen legde Cikatić de basis voor de populariteit van kickboksen wereldwijd.
  • Charisma en uitstraling: Zijn imposante verschijning en strijdlustige mentaliteit maakten hem een publieksfavoriet en een gevreesde tegenstander in de ring.

Branko Cikatić wordt herinnerd als een van de grote legendes in de vechtsportwereld, vooral vanwege zijn bijdragen aan het kickboksen en K-1.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws