Alistair Overeem onthult hoe 100 jaar of ouder te worden Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem onthult hoe 100 jaar of ouder te worden

Alistair Overeem onthult hoe 100 jaar of ouder te worden

Alistair Overeem, een van de grootste vechtsportlegendes van Nederland, heeft zijn leven compleet op z’n kop gezet. Waar hij vroeger in opspraak kwam door dopinggebruik en verhalen over het eten van paardenvlees om zijn enorme spieren te kweken, heeft hij nu een totaal andere weg gekozen.

Hij wilde gezonder leven, weg van de anabolen en het vechten. Overeem die bekend stond om zijn brute kracht volgt nu een heel andere filosofie: die van de beroemde 'Ice Man', Wim Hof.

Van paardenvlees naar ijsbaden: Overeem’s nieuwe routine

Overeem staat nu helemaal achter de methode van Wim Hof, die bekendstaat om zijn ademhalingstechnieken en, vooral, de ijskoude baden. Waar zijn kracht vroeger misschien deels uit ‘paardenvlees’ kwam, haalt hij nu zijn energie uit ijsbaden.

Zelfs Glory-kampioen Rico Verhoeven start elke dag met een ijskoud bad, iets wat hij duidelijk van Overeem heeft opgepikt. Maar voor Overeem ging het verder dan alleen een bad. Hij nam afscheid van de vechtsport, gooide de anabolen de deur uit en besloot zijn leven compleet anders in te richten.

Vroeg naar bed en niet te lang slapen: Overeem’s tips voor een lang leven

Tijdens een vraag-en-antwoordsessie deelde Overeem zijn nieuwe levensfilosofie. "Het is eigenlijk heel simpel," zei hij. "Stoppen met vechten, op tijd naar bed en niet te lang slapen." Overeem gaat soms al om 20:00 uur naar bed en nooit later dan 22:00 uur.

En hij slaapt maximaal zes of zeven uur per nacht. Volgens hem is dit dé manier om minstens 100 jaar oud te worden. Maar de vraag blijft: kan zijn lichaam, na al die jaren van zware training en dopinggebruik, nu echt herstellen?

Van vechtersbaas naar gezondheidsgoeroe

Met deze veranderingen laat Overeem zien dat hij een heel nieuwe weg is ingeslagen. Waar hij ooit bekend stond als een van de sterkste vechters ter wereld, richt hij zich nu op gezondheid en welzijn. Hij wil de schade van zijn oude leven achter zich laten en focust zich op een toekomst waarin hij zo gezond en lang mogelijk kan leven. Of hij echt 100 jaar oud wordt?

Dat valt nog te bezien, maar het is duidelijk dat Overeem vastberaden is om deze nieuwe leefstijl te omarmen en zijn oude gewoontes achter zich te laten.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws