Alistair Overeem: Hoe hij zijn lichaam veranderde naar Ubereem Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem: Hoe hij zijn lichaam veranderde naar Ubereem

Alistair Overeem: Hoe hij zijn lichaam veranderde naar Ubereem

Alistair Overeem, bekend als The Dutch Demolition Man heeft tijdens zijn carrière in de vechtsport een aantal spectaculaire fysieke veranderingen ondergaan. Of je hem nu zag als de ranke vechter in zijn vroege jaren of als de spierbundel die later in de ring stond. Zijn lichaam was altijd een onderwerp van gesprek.

Tim Wheaton van Low Kick MMA bracht in kaart hoe Overeem door de jaren heen transformeerde. Een beeld dat aangeeft hoe de evolutie van de Nederlandse legen een schokkende wending nam.

De eerste jaren in Pride FC

Het begon allemaal in de periode van 2000 tot 2007 toen Overeem vocht in de lichtzwaargewicht divisie van Pride FC. Hij was toen een slanke, jonge vechter die het opnam tegen grootheden als Chuck Liddell en Vitor Belfort. Met zijn gevaarlijke guillotine en loeiharde knieën bracht hij zijn tegenstanders flink in de problemen. Dit was de fase waarin de wereld Overeem voor het eerst leerde kennen en hij liet meteen zien dat hij met de besten mee kon.

Alistair Overeem: Hoe hij zijn lichaam veranderde naar Ubereem
Collage met dank aan Low Kick MMA

Ubereem: De reusachtige zwaargewicht

Rond 2010 maakte Overeem een beslissing die alles veranderde: hij stapte over naar de zwaargewichtdivisie. En dat was niet zomaar een overstap. Hij werd gigantisch. Het leek wel of hij van de ene op de andere dag opgeblazen was tot een lichaam dat haast bovennatuurlijk was. Zijn enorme spieren en brute kracht leverden hem de bijnaam 'Ubereem' op. Deze versie van Overeem was een beest in de ring. Hij sloeg iedereen omver en won titels in K-1 en Dream, en versloeg zelfs de beruchte Brock Lesnar in de UFC. Tijdens deze periode leek het alsof niets of niemand hem kon stoppen.

Econoreem: De slimme vechter

In 2012 begon er weer iets te veranderen. Overeem kreeg een schorsing, waardoor zijn lichaam wederom een transformatie onderging. Hij verloor wat van die indrukwekkende spiermassa en veranderde zijn vechtstijl. Hij ging van brute kracht naar slim vechten. Hij bleef een geduchte tegenstander in de UFC, maar zijn aanpak werd strategischer. Zijn focus lag meer op zijn uithoudingsvermogen dan op pure kracht, en dat leverde hem de naam 'Econoreem' op. Hij vocht zelfs voor de UFC-zwaargewichttitel en kwam gevaarlijk dichtbij om deze te winnen.

Oldereem: De veteraan keert terug naar kickboksen

Na zijn UFC-avonturen keerde Overeem in 2021 terug naar het kickboksen. Waar hij het opnam tegen zijn oude rivaal Badr Hari. In eerste instantie won hij dat gevecht. Maar de overwinning werd later ongeldig verklaard omdat Overeem positief testte op een verboden middel. Dit was de fase van 'Oldereem' de veteraan die nog steeds gevaarlijk was. Maar ook steeds meer naar het einde van zijn carrière begon te bewegen.

Vegetareem: De gezonde Alistair van nu

En nu, in 2023, zien we een heel andere Alistair Overeem. Hij heeft afscheid genomen van de ring en richt zich volledig op zijn gezondheid. Hij heeft zijn enorme spieren van de Ubereem-dagen verruild voor een slanker, gezonder lichaam. Overeem heeft zelfs besloten om helemaal geen vlees meer te eten. Dit omdat hij ervan overtuigd is dat het slecht is voor zijn gezondheid. Deze nieuwe versie van hem door fans liefdevol 'Vegetareem' genoemd, is een man die de vechtsport achter zich heeft gelaten en zich nu richt op een gezonde levensstijl en nieuwe projecten.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws