Nieuws

Alistair Overeem sloopt doping Amerikaan uit elkaar

In een recente podcast onthult Alistair Overeem zijn aanpak en voorbereiding voor zijn iconische gevecht tegen Brock Lesnar. Overeem legde uit dat hij Tod Duffy als sparringpartner had ingeschakeld omdat Duffy dezelfde afmetingen had als Lesnar. De Amerikaan stond bekend om zijn dopinggebruik, due een goede voorbereiding was nodig.

Dit maakte hem tot de ideale sparringpartner voor Overeem, die al eerder tegen Duffy had gevochten en hem had verslagen op dezelfde manier als waarop hij Lesnar zou verslaan: met een krachtige trap naar het lichaam. Overeem beschrijft hoe hij zijn strategie vooraf deelde met zijn toenmalige verloofde en dat hij precies diezelfde stappen zou volgen in de daadwerkelijke wedstrijd.

Overeem voelde geen kracht van Lesnar tijdens het gevecht

Tijdens het gevecht zelf, geeft Overeem aan dat hij de brute kracht van Lesnar nauwelijks voelde. Hij beschrijft het als een soort "flow" waarin hij zich bevond, waardoor hij op die avond onaantastbaar was. Volgens Overeem was hij fysiek sterk en woog hij zo'n 250 pond tijdens de weging, maar dat maakte geen verschil omdat hij zich simpelweg in topvorm voelde.

In het gesprek wordt ook gediscussieerd over het gewicht van de andere vechters, waarbij Overeem aangeeft dat hij nooit meer het licht-zwaargewicht zou bereiken, maar streeft naar een gezondere balans rond de 230 pond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws