Rajabzadeh woest na dokterstop: 'Rico mocht wel door vechten' Nieuws
Nieuws

Rajabzadeh woest na dokterstop: 'Rico mocht wel door vechten'

Rajabzadeh woest na dokterstop: 'Rico mocht wel door vechten'

ZAGREB – Bahram Rajabzadeh verloor gisteren bij Glory 95 van Levi Rigters na een stevige partij die eindigde in een dokterstop. Een knie tegen het hoofd van Rajabzadeh zorgde voor een flinke snee boven zijn oog, wat leidde tot een technische knock-out (TKO). Rajabzadeh is het er niet mee eens en vindt dat hij door had moeten vechten.

Deze overwinning bezorgde Rigters een felbegeerd titelgevecht tegen Rico Verhoeven, dat op 7 december zal plaatsvinden in het GelreDome tijdens Collision.

Rajabzadeh niet eens met de beslissing van de dokter

Na de wedstrijd sprak een gefrustreerde Rajabzadeh met de redactie van Vechtsport Info in zijn hotel en uitte hij zijn ongenoegen over de beslissing. "Ik had makkelijk door kunnen gaan. Ik vraag me echt af waarom het gevecht werd gestopt," vertelde hij.

Rajabzadeh woest na dokterstop: 'Rico mocht wel door vechten'

Rajabzadeh trok een vergelijking met het beroemde gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven, waarbij Verhoeven mocht doorvechten ondanks een zware oogwond, en uiteindelijk Ben Saddik van de titel afhield. "Als Rico wel door mocht vechten met zo’n wond, waarom ik dan niet? Kijk naar de foto’s, bij mij valt het echt mee."

Fans verdeeld over de afloop

Niet alleen Rajabzadeh is ontevreden, ook onder de fans is de discussie losgebarsten. Sommige fans zijn van mening dat Rajabzadeh door had mogen vechten, terwijl anderen vinden dat hij gediskwalificeerd had moeten worden.

"Rajabzadeh gaf bewust een kopstoot, waardoor Levi ook een wond opliep," aldus een fan. Hoewel het leek alsof Rajabzadeh een puntaftrek zou krijgen voor deze actie, kwam hij er uiteindelijk met een waarschuwing vanaf.

Voor Rajabzadeh is dit niet de eerste keer dat hij zich benadeeld voelt in een gevecht met Rigters. In hun eerste ontmoeting verloor hij op controversiële wijze, diende hij een protest in, maar kreeg hij geen gehoor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws