Alistair Overeem's uitspraak over dochter zorgt voor veel ophef: 'Onbegrip en steun' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem's uitspraak over dochter zorgt voor veel ophef: 'Onbegrip en steun'

Alistair Overeem's uitspraak over dochter zorgt voor veel ophef: 'Onbegrip en steun'

Alistair Overeem maakt veel los met zijn opmerkingen over zijn dochter Storm en haar gender identiteit en zich identificeert als man. Overeem weigert Storm een 'hij' te noemen maar steunt haar wel door dik en dun als vader. Dit zorgt voor veel reactie's die uiteen lopen van onbegrip tot steun.

De reactie's op Overeem die claimt dat zijn dochter storm is gehersenspoeld door doe 'Woke cultuur' zijn overweldigend. De inmiddels met pensioen gegane topvechter kan rekenen op een stroom van reactie's. "Goed zo Alistair blijf bij jezelf. Je hoeft niet alles te accepteren maar dat jij je dochter toch steunt maakt je een topvader", leest een van de duizenden reacties.

Wat opvalt is dat de reacties verschillen per continent, zo zijn deze uit ons land en Europa vrij mild. Vanuit Amerika echter zijn deze minder positief, ook vanuit de vechtsport gemeenschap die voorheen Overeem veel steunden.

Hartverscheurend

"Ouder zijn van een kind dat een transitie doormaakt, moet hartverscheurend en ongelooflijk moeilijk zijn. Dat gezegd hebbende, hoop ik dat hij er ooit mee in het reine kan komen en zich bij zijn kind kan verontschuldigen voor deze opmerkingen. Op zijn minst zou hij deze gedachten buiten het publieke domein moeten houden, in het belang van zijn kind", merkt journalist Amy Kaplan op.

Overeem zorgt zichtbaar voor veel discussie met de openheid over zijn dochter. Maar de topatleet ging in zijn vechtcarrière ook al geen uitdaging uit de weg. Wat de impact op langere termijn zal zijn van Overeem's stellingen zal nog moeten blijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws