Nieuws

Badr Hari beukt tegenstanders hard onderuit: 'geheime tactiek onthult'

Laten we eerlijk zijn, als Badr Hari in de ring stapt, weet je dat het spectaculair gaat worden. Met meer dan 100 overwinningen op zijn naam, waarvan de meeste door knock-out, is deze man een levende legende. Maar het is niet alleen brute kracht waarmee hij zijn tegenstanders de grond in beukt. Nee, achter die imposante verschijning zit een slimme tacticus die precies weet wat hij doet.

Al verloor hij al zijn wedstrijden de afgelopen jaren bij Glory Kickboxing kijken we toch naar zijn kwaliteiten waarvan fans hopen deze binnekort in een afscheidswedstrijd nog eens te aanschouwen.

Het geheim van Hari's lange armen en slimme voetebwerk

Badr Hari is niet zomaar groot, hij weet precies hoe hij zijn lengte in zijn voordeel kan gebruiken. Hij houdt zijn tegenstanders op afstand met zijn lange jabs en trappen. Maar wat hem echt gevaarlijk maakt? Hij wacht niet af. Als hij het moment rijp vindt, komt hij dichterbij en gaat hij vol voor de knock-out. En dat is precies wat je wilt zien in een gevecht, toch?

De momenten waarop Badr toeslaat en tegenstanders geen kant meer op kunnen

Hari is meester in het counteren. Terwijl andere vechters misschien even achteruit stappen om te bedenken wat hun volgende zet wordt, blijft Badr staan. Hij kijkt zijn tegenstanders recht in de ogen en wacht geduldig tot ze een fout maken. Dan, als een roofdier dat zijn prooi bespringt, slaat hij toe. Wat hem daarbij helpt? Zijn lange armen. Waar anderen zich misschien moeten uitstrekken om een trap te blokkeren, hoeft hij alleen maar een snelle stoot te geven.

Van positie veranderen midden in de aanval: Hari's geniale plan

Wat Badr extra gevaarlijk maakt, is hoe hij van positie wisselt terwijl hij aanvalt. Hij kan van de ene op de andere seconde van een orthodoxe houding naar een southpaw-houding gaan. Dit zorgt ervoor dat hij steeds weer nieuwe hoeken creëert om zijn tegenstanders te raken. Ze weten gewoon niet waar de volgende klap vandaan komt, en dat maakt hem zo onvoorspelbaar.

Hoe Badr Hari vechters in de war brengt met zijn voetenwerk

Zijn voetenwerk is bijna een kunstvorm. Terwijl zijn tegenstanders nog bezig zijn met hun aanval, is Badr al in beweging. Hij verschuift van links naar rechts, ontwijkt aanvallen en zorgt ervoor dat hij altijd in de perfecte positie staat om terug te slaan. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt hij het af met harde knieën en ellebogen die altijd precies de zwakke plek weten te vinden.

Waarom eenvoud het geheim achter Badr's succes is

Je zou denken dat iemand met zo’n arsenaal aan technieken altijd ingewikkeld bezig is. Maar het mooie aan Badr Hari? Hij houdt het simpel. Hij heeft zijn ritme, breekt het precies op het juiste moment en verrast zijn tegenstanders elke keer weer. Deze basisbewegingen zorgen ervoor dat hij de rest van zijn stijl kan laten werken. Het is een beetje zoals een goed gerecht: zonder de basis smaakt het nergens naar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws