Nieuws

Badr Hari moet kiezen: Stoppen of doorvechten

In een openhartig gesprek gaf de beroemde kickbokstrainer Thom Harinck zijn ongefilterde mening over de toekomst van Badr Hari. De grote vraag is: moet Badr stoppen of nog één keer knallen in de ring? Harinck, die jaren met Hari heeft gewerkt, is er duidelijk over. Hij ziet verschillende mogelijkheden voor de vechter, maar benadrukt vooral dat Badr een slimme keuze moet maken.

Badr moet een beslissing nemen

Badr Hari heeft een naam opgebouwd in het kickboksen, maar de laatste jaren gaan zijn gevechten niet bepaald zoals gepland. De fans blijven achter hem staan, maar uiteindelijk telt alleen winnen. Volgens Harinck zou Badr kunnen overwegen om in een lichtere gewichtsklasse te vechten. "Dat zou misschien wel eens dé zet kunnen zijn om nog een keer te verrassen," zegt hij. Of hij moet het gewoon voor gezien houden en afscheid nemen met een knaller van een partij.

Een laatste partij om nooit te vergeten

Badr wordt binnenkort 40, een leeftijd waarop veel vechters al met pensioen zijn. Maar Harinck denkt dat Badr nog één keer het stadion zou kunnen laten vollopen voor een afscheidswedstrijd. "Hij heeft genoeg fans, die komen zeker," zegt Harinck. En als hij die partij wint, kan hij zijn carrière afsluiten op een hoogtepunt. Het is nu of nooit.

Volledig focussen of stoppen

Als Badr besluit door te vechten, is er geen ruimte voor afleiding, zegt Harinck. Hij moet alles op alles zetten en zich volledig richten op de sport. "Geen zakelijke deals, geen luxe auto's, geen nachtclubs. Terug naar de basis, zoals in zijn jonge jaren, toen hij dag en nacht in de sportschool zat," aldus Harinck. Als Badr zijn volledige focus terugvindt, kan hij misschien nog een paar mooie partijen neerzetten. Maar half werk is geen optie.

Mentaal moet het ook goed zitten

Naast fysieke training is de mentale instelling van een vechter minstens zo belangrijk. Harinck herinnert zich hoe gemotiveerd Badr als jong talent was. "Hij was altijd keihard aan het werk. Als hij die drive weer terugvindt, kan hij weer de top bereiken," zegt hij. Het vraagt wel om discipline en offers, iets wat veel grote vechters op een gegeven moment kwijtraken door succes en roem.

Een bijzonder moment tussen Harinck en Badr

Tijdens het interview deelde Harinck ook een persoonlijk verhaal over de band die hij met Badr heeft. Toen Harinck zijn zoon verloor, belde Badr hem op om zijn medeleven te betuigen. "Dat raakte me enorm," zegt Harinck. Het laat volgens hem zien dat er meer is tussen hen dan alleen een professionele relatie. Ondanks alles wat er in de media over Badr wordt gezegd, heeft Harinck nooit problemen met hem gehad.

Toekomstige samenwerking niet uitgesloten

Hoewel vechters vaak van trainer wisselen, sluit Harinck niet uit dat hij en Badr in de toekomst weer samen zouden kunnen werken. "Als hij er klaar voor is om nog een keer alles te geven, dan sta ik er altijd voor open," zegt Harinck. Misschien is dat wel wat Badr nodig heeft om zijn carrière op een positieve noot af te sluiten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws