Nieuws

Badr Hari slaat Duitse krachtpatser met één klap neer

Badr Hari geboren in 1984 in Nederland groeide op in een immigrantengezin uit Marokko. Zijn vader bracht hem op zevenjarige leeftijd naar een kickboksschool om te leren omgaan met pestkoppen. Al snel bleek dat de jonge Badr niet alleen de straatjongens aankon. Maar hen ook zou leiden door het recht van de sterkste. In de ring versloeg hij echte monsters en werd een grote naam die nog steeds door de kickbokswereld galmt.

Tijdens zijn tienerjaren ontmoette Hari Thom Haring. De grondlegger van het Nederlandse kickboksen. Onder Harings begeleiding in de beroemde Chakuriki Gym leerde Badr de fijne kneepjes van het vak. Ondanks zijn slanke bouw en onopvallende uiterlijk groeide Badr uit tot een vechtmachine met een vernietigende rechterstoot en scherpe trappen. Op 18-jarige leeftijd had hij al zo'n 40 amateur gevechten achter de rug. In 2002 maakte hij zijn professionele debuut als een genadeloze knockout-artiest.

Een stormachtige opkomst in de ring

Hari’s prestaties trokken al snel de aandacht. In juni 2003 stond hij tegenover de Wit-Russische Alexei Ignashov, een vechter van adel in de sport, bekend om zijn brute kracht. Ondanks een gewichtsnadeel van bijna 20 kilo wist Badr zich staande te houden en zelfs indrukwekkend te debuteren op het grote toneel. Hoewel hij uiteindelijk verloor in de derde ronde door een verpletterende stoot toonde hij zijn potentieel aan de wereld.

In de daaropvolgende jaren bleef Badr gestaag aan zijn reputatie werken. Een van de hoogtepunten in 2004 was zijn ontmoeting met Gökhan Saki. Ook wel bekend als de 'Turkse Tyson'. Badr wist de Turkse knockout-specialist in de tweede ronde uit te schakelen met een verwoestende rechterstoot. Waarmee hij zijn status als opkomende ster bevestigde.

De geboorte van een iconische vechtstijl

2005 markeerde een doorbraakjaar voor Badr Hari. Hij begon het jaar met een klinkende overwinning op een sparringpartner van de legendarische Cro Cop. In juni dat jaar stond hij tegenover Stefan Leko, een harde Duitser krachtpatser met de bijnaam 'Lightning'. Hoewel Leko niet onder de indruk leek van de vurige blik in Badr’s ogen, wist de jonge vechter zijn tegenstander uit balans te brengen en uiteindelijk neer te halen in een bloedstollende strijd.

Met zijn toenemende overwinningen en zijn indrukwekkende vechtstijl groeide Badr Hari uit tot een legende in de kickbokswereld. Zijn vermogen om tegenstanders met één stoot uit te schakelen gecombineerd met zijn charismatische persoonlijkheid maakte hem tot een onmiskenbare kracht in de ring.

23 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws