Nieuws

Badr Hari slaat vechtreus onderuit: grootste vechter ter wereld

Badr Hari de Marokkaans-Nederlandse kickbokser nam het in 2008 op tegen de reusachtige Hong Man Choi in een van de meest gedenkwaardige K-1-gevechten. Hari ook wel bekend als de Golden Boy van het kickboksen stond tegenover Choi. Een Zuid-Koreaanse vechtsportgigant van 2.18 meter en 146 kilo. Vandaag blikken wij terug op de wedstrijd.

Het gevecht was een echte confrontatie tussen kracht en snelheid. Waarbij Badr Hari zich moest meten met de grootste professionele vechter ter wereld.

Hong Man Choi de reus uit Zuid-Korea

Hong Man Choi bekend om zijn immense gestalte en fysieke kracht had het jaar daarvoor een operatie ondergaan om een tumor te verwijderen die zijn gigantisme veroorzaakte.

Hoewel hij sindsdien was afgevallen bleef Choi een angstaanjagende tegenstander. Badr Hari daarentegen stond bekend om zijn explosieve stijl en had in 2007 meerdere tegenstanders in de eerste ronde knock-out geslagen.

De strijd in de ring

Tijdens het gevecht in Seoul liet Badr Hari opnieuw zien waarom hij een van de beste kickboksers ter wereld is. Hij bewoog snel, landde precieze stoten en raakte Choi meermaals hard, vooral met schoten naar het lichaam.

Hoewel Choi zijn best deed om weerstand te bieden, bleek Hari’s snelheid en techniek te veel voor hem. Uiteindelijk gooide Choi de handdoek in de ring na een zware reeks aanvallen van Hari, waarmee de overwinning naar de Marokkaanse kampioen ging.

4 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws