Badr Hari’s afscheidspartij: 'Gaat voor verrassing zorgen' Nieuws
Nieuws

Badr Hari’s afscheidspartij: 'Gaat voor verrassing zorgen'

Badr Hari’s afscheidspartij: 'Gaat voor verrassing zorgen'

Badr Hari, de iconische Marokkaanse vechter, wordt door velen nog steeds gezien als een van de beste kickboksers ter wereld. Ondanks zijn recente reeks nederlagen bij Glory, houden fans vast aan hun bewondering voor de legende. Zijn imposante carrière en de gevechten die hij heeft geleverd, hebben zijn status als een van de grootsten aller tijden stevig verankerd. Toch is niet iedereen het volledig eens met deze bewondering.

Thom Harinck, de oud-coach van Badr Hari, heeft een genuanceerde kijk op de status van zijn voormalige pupil. Hoewel hij het eens is met het feit dat Hari een legende is, benadrukt hij dat winnen een cruciale factor is om als de allerbeste te worden beschouwd. "Om de beste te zijn, moet je winnen," verklaarde Harinck in een interview. Hari's recente verliezen zorgen ervoor dat de titel van 'beste kickbokser ter wereld' volgens Harinck wat aan waarde verliest.

Geruchten over comeback van Badr Hari groeien

Er gaan sterke geruchten rond dat Badr Hari nog een laatste gevecht gaat vechten, mogelijk in het najaar tijdens een Glory-evenement in Parijs. Dit zou zijn rentree zijn na het gevecht dat vorig jaar onverwachts werd geannuleerd. De fans wachten in spanning af of Hari zijn carrière zal afsluiten met een laatste knal, maar officiële bevestiging ontbreekt nog.

Harinck gelooft dat Badr Hari een afscheidsgevecht verdient

Volgens Thom Harinck verdient Badr Hari een waardig afscheid van de sport. "Hoe je het ook bekijkt, Badr is en blijft een legende," aldus Harinck. Hij pleit voor een afscheidspartij waarin Hari zijn carrière op een eervolle manier kan afsluiten. Maar hij plaatst ook kanttekeningen: "Op dit moment is Badr niet meer de beste, daarvoor moet je blijven winnen."

Een mogelijke overstap naar licht zwaargewicht kan nieuwe kansen bieden

Een interessante vraag die veel wordt gesteld is of Hari op licht zwaargewicht moet overstappen. Harinck denkt dat dit een slimme zet zou zijn. Badr Hari heeft de afgelopen tijd flink getraind en is zichtbaar afgeslankt. Volgens zijn oud-coach zou een overstap naar een lagere gewichtsklasse verrassende resultaten kunnen opleveren. "Hij kan nog steeds een stadion uitverkopen en wie weet wat hij op licht zwaargewicht kan bereiken," aldus Harinck.

Toekomstige gevechten nog onduidelijk, Glory of K-1?

Hoewel de geruchten over een comeback steeds luider worden, blijft het onzeker wanneer en waar dit zou plaatsvinden. Naast Glory, de organisatie waar Hari de laatste jaren vocht, heeft ook K-1 interesse getoond in de kickbokslegende. Carlos Kikuta, producer van K-1, liet in een interview met Vechtsport Info weten dat zijn organisatie graag Badr Hari zou willen verwelkomen voor een gevecht.

4 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws