'Been amputatie!' Zware infectie MMA-vechter opgelopen bij training kan jou ook overkomen Nieuws
Nieuws

'Been amputatie!' Zware infectie MMA-vechter opgelopen bij training kan jou ook overkomen

'Been amputatie!' Zware infectie MMA-vechter opgelopen bij training kan jou ook overkomen

Tim Schultz de bekende MMA-vechter loopt het risico om zijn been te verliezen aan een verschrikkelijke bacterie infectie en zal mogelijk nooit meer te kunnen vechten.

De lichtgewicht vechter Tim Schultz staat momenteel voor een grote uitdaging, aangezien hij het risico loopt om zijn been te verliezen aan een Stafylokokken-infectie . De vechter bevindt zich momenteel in Thailand waar hij de infectie heeft opgelopen dat doorgedrongen is naar zijn bot.

'Been amputatie!' Zware infectie MMA-vechter opgelopen bij training kan jou ook overkomen

Zijn vriendin, Casey O'Neill, een vrouwelijke UFC vechter claimt dat Schultz mogelijk zijn been zal verliezen aan de infectie en nooit meer zal kunnen vechten. Ze schreef op Twitter: "Ik heb een vriend in Thailand die een gevaarlijke Stafylokokken-infectie heeft opgelopen die doorgedrongen is naar zijn bot. Het ziet er naar uit dat hij zijn been zal verliezen en nooit meer zal kunnen vechten. Overweeg alsjeblieft om te doneren als je dat mogelijk is. Dank je wel".

MMA-vechter loopt gevaarlijke bacterie infectie op: Tim Schultz is niet het eerste slachtoffer

Stafylokokken bacteriën veroorzaken gevaarlijke infecties, die zeer besmettelijk zijn en daarom veel voorkomen onder MMA vechters en kickboksers omdat het een close contact sport is. Hoewel het erg veel voorkomt, zijn sommige gevallen veel ernstiger dan andere waarbij de carrière van een atleet wordt bedreigd. Schultz's infectie lijkt in ieder geval ernstig te zijn. In een schokkende foto wordt zijn been getoond met een gapend gat erin, vervolgens zonder huid op zijn voet.

"Hey vrienden, even heel kort. Kijk niet naar de laatste afbeelding als je het griezelig vindt. We zijn hier nu in Thailand en proberen om mij binnen een dag of twee naar huis te krijgen", schrijft Schultz. "Ik moest tweemaal geopereerd worden waarbij ik beide keren halverwege wakker werd. Dit was de meest pijnlijke ervaring uit mijn leven."

"Mij werd verteld dat er een insnijding werd gemaakt om de bacterie te verwijderen. Ik heb nu geen huid meer op de bovenkant van mijn voet. Er is een video van. Ik moet terug naar huis. Is er iets wat jullie kunnen doen, delen, doneren. Dan kan je mij momenteel misschien wel het leven redden. Bedankt, ik hou van jullie", aldus Schultz.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws