Bekende kickbokser schiet man dood: 'Politie doet onderzoek' Nieuws
Nieuws

Bekende kickbokser schiet man dood: 'Politie doet onderzoek'

Bekende kickbokser schiet man dood: 'Politie doet onderzoek'

Shannon Ritch, een veteraan in kickbosen en Mixed Martial Arts (MMA) met 151 gevechten op zijn naam, heeft naar verluidt een man doodgeschoten uit zelfverdediging. Dit meldt FOX 10 Phoenix. Ook is Ritch een bekende acteur en speelt hij mee in een groot aantal actiefilms.

Voor degenen die hem niet kennen: Shannon Ritch is al lang actief in de kickboks en MMA-wereld. In zijn decennialange carrière heeft hij een record van 150 gevechten behaald, met vier ‘no-contests’ (wedstrijden zonder winnaar). Zijn laatste gevecht vond plaats in januari 2020, toen hij verloor van Glenn Sparv via een ‘leg lock’ (beenklem).

Ritch is de voormalig King of the Cage Middleweight Champion en de eerste BKFC International Heavyweight Champion in bare-knuckle boksen. Sinds 1998 is hij professioneel vechter geweest en heeft hij wedstrijden gevochten voor organisaties als M-1 Global, K-1, Bare Knuckle Fighting Championship, PRIDE en de WEC.

Nu staat hij echter voor een veel ernstiger situatie. Volgens het eerder genoemde rapport raakte Ritch betrokken bij een conflict dat ertoe leidde dat hij een man neerschoot en doodde.

Het incident met Ritch

Het rapport meldt dat er zich afgelopen zaterdag rond 9.20 uur in Phoenix, Arizona, een incident heeft voorgedaan. Alejandro Samplina (32) werd naar verluidt doodgeschoten door Shannon Ritch. Ritch verklaarde aan de politie dat Samplina hem achtervolgde met een mes, waarop de MMA-vechter reageerde door één schot op hem te lossen met zijn pistool. Samplina zou later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overlijden.

Bekende kickbokser schiet man dood: 'Politie doet onderzoek'
Shannon Ritch

"Ritch kon zijn pistool uit de open deur van zijn voertuig halen. Samplina liep vervolgens met het mes op een dreigende manier naar Ritch toe. Als reactie daarop vuurde Ritch één schot af, dat Samplina trof," aldus politieagent Mayra Reeson van Phoenix.

Citeringen via FOX 10 Phoenix

Ritch bleef ter plaatse om de politie te voorzien van "een zelfverdedigingsverklaring die overeenkomt met getuigenverklaringen en bewakingsbeelden". De beelden worden nu naar het Openbaar Ministerie van Maricopa County gestuurd, waar ze zullen worden onderzocht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws