Bekende MMA-coach opgepakt voor moord: '20 jaar stilzwijgen' Nieuws
Nieuws

Bekende MMA-coach opgepakt voor moord: '20 jaar stilzwijgen'

Bekende MMA-coach opgepakt voor moord: '20 jaar stilzwijgen'

De bekende MMA-trainer Andrzej K., alias "Kościel", is gearresteerd door het Centralne Biuro Śledcze Policji (CBŚP) in verband met een moord in 2002 in de club Blue Note in Poznań. Dit schokkende nieuws komt na jaren van onduidelijkheid rond de dood van een jonge Armeniër in deze club.

De arrestatie van de 55-jarige Andrzej K. vond plaats op maandag 14 oktober in zijn woning in Poznań. Dit werd bevestigd door meerdere bronnen. K., die vroeger werkzaam was als uitsmijter en een succesvolle carrière als worstelaar had, is tegenwoordig een gerespecteerde MMA-trainer. Zijn arrestatie werd uitgevoerd door de CBŚP op basis van een bevel uitgegeven door de Małopolska-afdeling van de Poolse Nationale Aanklager.

K. raakte gewond tijdens zijn arrestatie, toen de politie gebruik maakte van flitsgranaten om hem te overmeesteren. De explosie zorgde ervoor dat K. verwondingen opliep aan zijn been, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor behandeling.

Betrokkenheid bij de moord op een jonge Armeniër

Volgens de Poolse Nationale Aanklager wordt Andrzej K. verdacht van medeplichtigheid aan de moord op de 26-jarige Rafael G., een jonge Armeniër, in de nacht van 22 november 2002. De moord vond plaats in de beroemde club Blue Note, die destijds bekend stond om zijn jazzconcerten en populaire avonden in Poznań. Rafael G. werd die nacht in de club aangevallen en zwaar mishandeld door een groep mannen, waaronder vermoedelijk K. en zijn metgezellen.

Het slachtoffer, die samen met zijn neef Roma handel dreef op een lokale markt, raakte betrokken bij een conflict met enkele bezoekers van de club, waaronder K. en andere bekende figuren uit het criminele circuit van Poznań. In het geweld werd Rafael G. niet alleen geschopt en geslagen, maar ook met een mes in zijn dijbeen gestoken. De aanval vond plaats achter in de club, waar getuigen zoals barpersoneel en beveiligers aanwezig waren, maar niemand greep in.

Een van de aanklagers zei destijds tegen Wyborcza: “Het gezicht van het slachtoffer zag eruit alsof er een stoomwals overheen was gegaan.”

Bekende MMA-coach opgepakt voor moord: '20 jaar stilzwijgen'
Andrzej K (R) met UFC ster Max Holloway

Jarenlang stil, nu heropend

Na de moord leidde het onderzoek al snel naar Andrzej K. en zijn medeplichtigen, maar ondanks duidelijke aanwijzingen, waaronder vingerafdrukken van K. op de plaats van het delict, werd de zaak in eerste instantie geseponeerd. De Poznańse aanklagers trokken uiteindelijk hun aanklacht tegen K. en zijn mensen in en het onderzoek liep dood, mede doordat getuigen te bang waren om te spreken.

Toch is de zaak nu opnieuw geopend door de Małopolska-afdeling van de aanklager. Volgens bronnen werd K. door een crimineel, bekend als "Monster", belast tijdens een grootschalig onderzoek naar een drugssmokkelnetwerk. Deze nieuwe getuigenis heeft geleid tot de heropening van de zaak en de arrestatie van Andrzej K.

Het schimmige verleden van Andrzej K., alias "Kościel"

Andrzej K. heeft een geschiedenis als worstelaar en rugbyspeler, waarbij hij zelfs op nationaal niveau prijzen behaalde. Toch werd hij in de jaren '90 vooral bekend als uitsmijter in populaire clubs in Poznań, waar hij banden ontwikkelde met de Poolse onderwereld. In interviews liet hij zich nostalgisch uit over die tijd en romantiseerde hij de geweldsincidenten waarin hij betrokken was, inclusief de zogenaamde "solóweczki" – een-op-een-gevechten die destijds vaak voorkwamen.

In de afgelopen jaren leek K. zijn criminele verleden achter zich te hebben gelaten en richtte hij zich op het trainen van MMA-vechters. Hij bouwde een succesvolle carrière op als trainer en coachte meerdere atleten die deelnamen aan toonaangevende vechtsportgala’s. Zo onderhield hij ook goede contacten met UFC legendes Khabib Nurmagomedov en Max Holloway.

Nu staat hij echter weer in de schijnwerpers, maar dit keer vanwege de beschuldigingen rond de brute moord op Rafael G.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws